Od ponedeljka testiranje na korona antitela i u Domu zdravlja "Novi Sad", evo šta vam je potrebno

Od ponedeljka testiranje na korona antitela i u Domu zdravlja "Novi Sad", evo šta vam je potrebno

U većini domova zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje širom zemlje od ponedeljka, 1. juna moguće je na sopstveni zahtev uraditi test na antitela na korona virus.

Dom zdravlja u Novom Sadu još testira svoje zaposlene, tako da sa antitelima za građane kreće od ponedeljka, 8. juna, javlja nova.rs.

Pre zakazivanja testiranja potrebno je uplatiti novac na poseban račun RFZO, koji je isti za celu Srbiju.

Za razliku od PCR testa, koji daje odgovor na pitanje da li ste zaraženi korona virusom, test na antitela ili "serološki test" na Kovid-19 pokazuje da li ste preležali tu bolest.

Cena testa je 1.200 dinara, jedinstvena za celu zemlju, i uplaćuje se na isti račun RFZO, bez obzira na to gde u Srbiji želite da uradite test. Račun primaoca je 840-17750-34, a u polju poziva na broj upisuje se jedinstveni matični broj građanina koji se testira, dok strani državljani upisuju broj pasoša ili inostranog osiguranja, saznaje nova.rs.

Za test na korona antitela nije potrebna posebna priprema, a sprovodi se u bilo koje doba dana, i to tako što se uzima krv iz vene.


Što se zakazivanja tiče, potrebno je proveriti portal institucije u kojoj želite da uradite test, a ono što sve zahtevaju je da na testiranje ponesete dokaz o uplati 1.200 dinara na račun RFZO.

Šta je doktor Kon rekao o testiranju na antitela i kako pravna lica mogu uplatiti testove deljatnije pročitajte OVDE.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan