Od ponedeljka važe nove procedure za korisnike portala Lokalne poreske administracije

Od ponedeljka važe nove procedure za korisnike portala Lokalne poreske administracije

U cilju unapređenja elektronske identifikacije korisnika različitih portala javne uprave i vođenja jedinstvene elektronske prijave korisnika, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije je donela nove procedure u pogledu korišćenja i prijavljivanja na portal Lokalne poreske administracije (LPA).

Kako javljaju iz gradske kuće, od ponedeljka, 3. avgusta, prijavljivanje na portal LPA, odnosno procedure koje treba da uradi postojeći korisnik, razlikuju se u slučaju korisnika koji imaju kreiran elektronski identitet (eID) na portalu eUprava, u odnosu na korisnike koji nisu registrovani i ne koriste ovaj portal.

Pravila za korisnike LPA koji imaju kreiran elektronski identitet (eID) na portalu eUprava

• Korisnici koji su se do sada prijavljivali na portal LPA korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata mogu da nastave da se prijavljuju i dalje na isti način

• Korisnici koji su se do sada prijavljivali na portal LPA korisničkim imenom i lozinkom, treba samostalno sebi da izgenerišu parametre za dvofaktorsku autentikaciju na portalu eUprave, i nakon toga, portalu LPA pristupe tako što će birati opciju "Prijava dvofaktorskom autentikacijom".

Pravila za korisnike LPA koji nisu registrovani i ne koriste portal eUprava 

• Korisnici koji su se do sada prijavljivali na portal LPA korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata potrebno je da se registruju na portalu eUprava i dobiju svoj elektronski identitet (eID), a zatim nastave da koriste portal LPA na dosadašnji način

• Korisnici koji su se do sada prijavljivali na portal LPA korisničkim imenom i lozinkom potrebno je da se registruju na portalu eUprava i dobiju svoj elektronski identitet (eID). Nakon uspešne registracije biće im omogućena opcija da samostalno izgenerišu parametre za dvofaktorsku autentikaciju i ovi korisnici će nakon toga portal LPA moći da koriste tako što će birati opciju "Prijava dvofaktorskom autentikacijom".

Ovakav način prijavljivanja na portal LPA počinje da se primenjuje od 3. avgusta 2020. godine, a dan ranije na portalima LPA i eUprava biće objavljeno "Uputstvo za LPA korisnike" kojim će biti detaljno objašnjen načini prijave korisnika po novoj proceduri.

Iz Kabineta gradonačelnika napominju da do kraja avgusta nije moguće registrovanje novih korisnika Portala LPA, a o svim detaljima poreski obveznici i budući korisnici Portala biće blagovremeno obavešteni.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ne slažem se uopšte

  pre 1386 dana i 21 sat

  Mislim da je krajnje vreme da se napravi teška segregacija među ljudima i klasni sistem kasta, a sve pod velom sigurnosti, security-ja - jer time se danas SVE može opravdati.
  Ovako to treba izvesti:
  1. Anketu odmah pre logovanja:
  - Da li ste glasali za SNS.
  - Da li éte se vakcinisati protiv COVID-19 bez pogovora.
  - Da li volite Predsednika
  - Da li koristitie DINA karticu *od koje pojedinici imaju 2,1 dinar koristi po svakoj transakciji
  - Da li prihvatate Novi Svetski Poredak i automatska zaduživanja *popularno se trenutno zovu Moratorijumi
  Ako ste odgovorili na sva pitanja sa Da, prelazimo na sledeći korak.
  - Dostavite sve svoje podatke, lokaciju, kao i to šta ste jutros doručkovali i gde nabavljate hranu
  - Dostavite sa Googla, izvod Vaših kretanja za psoeldnjih mesec dana.
  - Dostavite ime Vašeg psa (podrazumeva se da ga morate imati)
  - Dostavite Vaše brojeve, EID, PSI, IDA, IDD IDG i SMS-om potvrdite da ste pričistoj svetsi i pameti.

  Logovanje Vam je omogućeno na tačno 3 minuta i 20 sekundi, kada ćete automatski biti izlogovani!

  Oceni komentar:
  1
  8