Od sledeće godine veći porez na imovinu u Novom Sadu

Od sledeće godine veći porez na imovinu u Novom Sadu

Prosečna cena kvadrata nije se menjala jedino u pojedinim prigradskim naseljima.

Kako javlja 021.rs, novosadsko gradsko veće je prošle nedelje donelo rešenje o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra po gradskim zonama za utvrđivanje poreza za imovinu za 2019. godinu.

Korekcije, navodi se, nisu velike, ali će se osetiti na rešenjima za porez jer su cene kvadrata u urbanoj zoni u proseku više za oko 1.000 dinara, a u prigradskim naseljima do 500 dinara ili uopšte nisu povećane.

Tako će se od 1. januara za prvu zonu – koja je i najskuplja i obuhvata širi centar, Limane i Grbavicu – cena kvadrata stanova, kuća i poslovnih prostora povećati za oko 1.000 dinara, dok su garažna mesta poskupela za oko 600 dinara. 

U drugoj zoni – koja pokriva Detelinaru, Novo naselje, Salajku, Podbaru i Telep – cene po kvadratu povećane su u skoro istim iznosima kao i u prvoj grupi. 

U trećoj gradskoj zoni – gde spadaju Klisa, Sajlovo, delovi Petrovaradina, Adice, Veternik i pojedina prigradska naselja – povećanje će iznositi između 200 i 500 dinara, dok u četvrtoj i petoj zoni, koje pokrivaju preostala prigradska naselja, ni ove godine nije bilo skoro nikakve promene prosečne cene kvadrata, osim što je u petoj zoni cena kuće povećana za oko 300 dinara, sa 28.905 na 29.190 dinara, piše portal 021.rs.

Oceni vest:
4
20

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 722 dana i 16 sati

  da li je realno da novosadsko gradsko veće povećava porez na nekretnine dok mladost na kosmetu štrajkuje gladju i zahteva najminimalnije uslove za biološki opstanak. sram vas bilo.

  Oceni komentar:
  7
  26
 • Milenko

  pre 722 dana i 11 sati

  Molim??? Nije malo 1000 dinara po m2 više. Znači meni 64000 više. Aman...

  Oceni komentar:
  4
  3
 • Slobodan

  pre 722 dana i 1 sat

  Sram da vas bude.Mladi vam odlaze iz zemlje a vi im jos vise dajete vetar u ledja...sa ovakvim nebuloznim nametima,porezima,taksama,akcizama...I Ja i moja porodica ce mo preko daleko i mislim da se necemo nikada vratiti sem ako se ovde ne promenu stvari,mada neverujem da hove ni za 100 goduna

  Oceni komentar:
  0
  15
 • NJ

  pre 721 dan i 20 sati

  Građevinski vek trajnosti zgrada je 100 godina, takvim zgradama ne bi trebalo naplaćivati porez više na imovinu, učinite da maksimalni standardni kvadrat za naplatu poreza na imovinu ne treba biti naplativ za četvroročlanu porodicu do 60 kvadrata što znači nisu na teretu države, preko toga je luksuz i naplatite, zar nismo sve poreze platili tokom izgradnje i legalizacije, sram vas bilo, idirektni inflatori ne dajete nikom živeti

  Oceni komentar:
  0
  8
 • lav

  pre 721 dan i 19 sati

  NapreDNO!!!!

  Oceni komentar:
  0
  4