Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Danila Кiša (kod zgrade "Dalton") biće pušten u redovan rad u sredu, 10. januara, u 10 časova, nakon što je od 29. decembra 2017. godine bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli.

Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, ovaj pešački prelaz predstavlja izuzetno opasno mesto na kome su se više puta dešavale saobraćajne nezgode i iz tog razloga uvedena je svetlosna signalizacija.

Osim postavljanja semaforskih uređaja, na pomenutoj lokaciji izvršeni su i građevinski radovi koji podrazumevaju izgradnju pešačkih i biciklističkih prilaza pešačkom prelazu, kao i prelaza preko kolovoza.

Takođe, za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom, izgrađene su rampe i obeležene taktilne staze za slepa i slabovida lica, čime su u potpunosti zadovoljena pravila i standardi pristupačnosti za sve korisnike.

- Upućujemo apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru oslobođenja – poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novorođenčad novosadsko porodilište sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ bez vode raspored sahrana novi sad isključenje vode bez struje Isključenje struje novosadska policija matičar novi sad jkp lisje betanija bebe novosađani Aleksandar Vučić KCV izmena režima saobraćaja 27. novosadski maraton Elektrodistribucija Novi Sad