Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Danila Кiša (kod zgrade "Dalton") biće pušten u redovan rad u sredu, 10. januara, u 10 časova, nakon što je od 29. decembra 2017. godine bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli.

Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, ovaj pešački prelaz predstavlja izuzetno opasno mesto na kome su se više puta dešavale saobraćajne nezgode i iz tog razloga uvedena je svetlosna signalizacija.

Osim postavljanja semaforskih uređaja, na pomenutoj lokaciji izvršeni su i građevinski radovi koji podrazumevaju izgradnju pešačkih i biciklističkih prilaza pešačkom prelazu, kao i prelaza preko kolovoza.

Takođe, za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom, izgrađene su rampe i obeležene taktilne staze za slepa i slabovida lica, čime su u potpunosti zadovoljena pravila i standardi pristupačnosti za sve korisnike.

- Upućujemo apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru oslobođenja – poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje restorani novi sad elektrovojvodina bez vode RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija raspored ispraćaja i sahrana servisne informacije novorođenčad gradsko groblje Vreme u Novom Sadu novosađani matičar novi sad novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija Isključenje struje isključenja struje servisne informacije novi sad sahrane horoskop