Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Od srede u funkciji novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ulicom Danila Кiša (kod zgrade "Dalton") biće pušten u redovan rad u sredu, 10. januara, u 10 časova, nakon što je od 29. decembra 2017. godine bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli.

Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, ovaj pešački prelaz predstavlja izuzetno opasno mesto na kome su se više puta dešavale saobraćajne nezgode i iz tog razloga uvedena je svetlosna signalizacija.

Osim postavljanja semaforskih uređaja, na pomenutoj lokaciji izvršeni su i građevinski radovi koji podrazumevaju izgradnju pešačkih i biciklističkih prilaza pešačkom prelazu, kao i prelaza preko kolovoza.

Takođe, za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom, izgrađene su rampe i obeležene taktilne staze za slepa i slabovida lica, čime su u potpunosti zadovoljena pravila i standardi pristupačnosti za sve korisnike.

- Upućujemo apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru oslobođenja – poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan