Od sredine novembra rušenje bespravnih objekata

Od sredine novembra rušenje bespravnih objekata

Građevinska inspekcija donela je ove godine čak 1.116 rešenja za rušenje bespravne gradnje po Zakonu o ozakonjenju, ali će tek sredinom novembra krenuti u taj posao.

U 2016. inspekcija nije rušila bespravnu gradnju, osim što su tri investitora samoinicijativno uklonila bespravne objekte po nalogu inspekcije.

– Inspektori su napisali i 51 rešenje za uklanjanje bespravno izvedenih radova – kazala je glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov. – Zatvoreno je i 18 gradilišta na kojima je počelo zidanje bez građevinske dozvole.

Ona nije navela namenu objekata koji treba da budu srušeni, njihovu veličinu i u kojem delu gradskog područja ima najviše bespravne gradnje za uklanjanje.

– Naredne sedmice uradićemo predmere i predračune za uklanjanje obejkata, kada će se znati koji će objekti biti prvi na redu za rušenje, kog datuma i u koliko časova će krenuti izvršenje, ukoliko samoinicijativno to ne učine investitori. Objekte će rušiti JKP "Stan”, koje je putem otvorenog postupka javnih nabavki određeno da prinudno uklanja divlju gradnju – kazala je Slavica Lazov.

Po njenim rečima, inspekcija je zastala s rušenjem vikendica na Kameničkoj adi udaljenih, nekoliko metara od Dunava, po stupanju na snagu Zakona o ozakonjenju.

– Posle popisa svih nezakonito izgrađenih objekata, koji po zakonu mora da se završi 27. Novembra ove godine, nastaviće se uklanjanje onih koji nisu popisani i nisu u postupku ozakonjenja, što će se sprovoditi na osnovu Programa uklanjanja – kazala je naša sagovornica.

Na potezu Kameničke ade do restorana "Mačak” ima oko 70 vikendica i dvadesetak kamp - prikolica male vrednosti, koje je Inspekcija krenula da uklanja pre više od godinu i po.

Regulacionim planom taj deo je predviđen za odmor i rekreaciju bez vikend - zone.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan