Od sredine novembra rušenje bespravnih objekata

Od sredine novembra rušenje bespravnih objekata

Građevinska inspekcija donela je ove godine čak 1.116 rešenja za rušenje bespravne gradnje po Zakonu o ozakonjenju, ali će tek sredinom novembra krenuti u taj posao.

U 2016. inspekcija nije rušila bespravnu gradnju, osim što su tri investitora samoinicijativno uklonila bespravne objekte po nalogu inspekcije.

– Inspektori su napisali i 51 rešenje za uklanjanje bespravno izvedenih radova – kazala je glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov. – Zatvoreno je i 18 gradilišta na kojima je počelo zidanje bez građevinske dozvole.

Ona nije navela namenu objekata koji treba da budu srušeni, njihovu veličinu i u kojem delu gradskog područja ima najviše bespravne gradnje za uklanjanje.

– Naredne sedmice uradićemo predmere i predračune za uklanjanje obejkata, kada će se znati koji će objekti biti prvi na redu za rušenje, kog datuma i u koliko časova će krenuti izvršenje, ukoliko samoinicijativno to ne učine investitori. Objekte će rušiti JKP "Stan”, koje je putem otvorenog postupka javnih nabavki određeno da prinudno uklanja divlju gradnju – kazala je Slavica Lazov.

Po njenim rečima, inspekcija je zastala s rušenjem vikendica na Kameničkoj adi udaljenih, nekoliko metara od Dunava, po stupanju na snagu Zakona o ozakonjenju.

– Posle popisa svih nezakonito izgrađenih objekata, koji po zakonu mora da se završi 27. Novembra ove godine, nastaviće se uklanjanje onih koji nisu popisani i nisu u postupku ozakonjenja, što će se sprovoditi na osnovu Programa uklanjanja – kazala je naša sagovornica.

Na potezu Kameničke ade do restorana "Mačak” ima oko 70 vikendica i dvadesetak kamp - prikolica male vrednosti, koje je Inspekcija krenula da uklanja pre više od godinu i po.

Regulacionim planom taj deo je predviđen za odmor i rekreaciju bez vikend - zone.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad zagađenje vazduha isključenje vode zodijak bez struje isključenja struje novorođenčad sahrane novi sad skupština grada novog sada javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo magla novosadsko porodilište bez vode raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje raspored sahrana novi sad astrologija elektrovojvodina RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad sremska kamenica betanija zagađenje isključenja JKP Vodovod i kanalizacija horoskop bebe