Od utorka podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva"

Od utorka podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva"

Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak dece u PU "Radosno detinjstvo" mogu se podneti od 1. do 31. avgusta u Službi socijalne zaštite ove predškolske ustanove.

Adresa za podnošenje zahteva je Pavla Simića 9 (slika gore), a šalteri će biti otvoreni radnim danima od 8 do 14 časova, dok će sredom rado vreme biti nešto duže – od 8 do 17 časova.

Pravo na besplatan boravak deteta u PU "Radosno detinjstvo", u skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, kao i deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da Rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta 2017. godine. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. Broj telefona za dodatne informacije je 021 420 439, a potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite, dok se obrasci Zahteva mogu preuzeti i na sajtu Grada Novog Sada.

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" sa domom učenika Novi Sad.

Zahtevi se podnose u školi, od 1. do 31. avgusta 2017. godine, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan