Od večeras dezinfekcija ulica i okoline svih zdravstvenih ustanova

Od večeras dezinfekcija ulica i okoline svih zdravstvenih ustanova

Prema odluci Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada, od danas će dodatno biti proširene preventivne mere zaštite zdravlja građana i sprečavanja širenja korona virusa.

Shodno odluci, “Ciklonizacija” od večeras, 18. marta 2020. godine, počinje i sa redovnim tretmanima dezinfekcije na otvorenom u ulicama u širem centru Novog Sada, odnosno u najfrekventnijim delovima grada.

Štab je takođe odlučio da od sutra počne dezinfekcija na otvorenom u blokovima u okolini svih zdravstvenih ustanova: Kliničkog centra Vojvodine, Zgrade hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja Novi Sad.

Dezinfekcija u širem centru grada i u blokovima oko svih medicinskih ustanova biće izvedena najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”. Ovi tretmani će se izvoditi svakodnevno, sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno.

Od juče, 17. marta 2020. godine, su počeli i svakodnevni tretmani dezinfekcije svih stajališta JGSP “Novi Sad”, kao i Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice. Uz to, od proteklog vikenda, tokom svake noći operativci “Ciklonizacije” dezinfikuju sve autobuse JGSP "Novi Sad" koji se koriste, a ova mera će biti na snazi sve dok za tim bude bilo potrebe.

Građani treba da znaju da je reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa. Tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode i u nizu javnih objekata. Dezinfekcija se svakodnevno izvodi i u poslovnicama ”Informatike” i drugih javnih preduzeća, prostorima svih gradskih uprava, kao i zgradama sudova, pravobranilaštva, u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi.

Tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima “Ciklonizacije” pomažu i obučeni operativci JKP “Gradsko zelenilo” i JKP "Stan”.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan