Odbijene primedbe: Ipak niče soliter kod Pošte

Odbijene primedbe: Ipak niče soliter kod Pošte

Sporna izgradnja zgrade od 12 spratova, na sadašnjem parkingu kod pošte, u centru Novog Sada izgleda da će ipak biti realizovana. Primedbe opozicije na regulacioni plan, nisu usvojene na današnoj sednici Komisije za planove, pa će se o ovoj tački odbornici verovatno izjašnjavati već na narednoj sednici Skupštine grada.

Na ovom privremenom parkingu kod Pošte uskoro će nići zgrada. I to ne bilo kakva, nego najviša u širem centru grada. To je i glavni razlog zbog kojeg su opozicione stranke, kao i brojni građani ulagali žalbe na takav regulacioni plan.

- Zbog toga ovih 13 spratova, i sa tačke gledišta toga da se ovo gradi u starom jezgru grada Novog Sada, ali i iz perspektive manjka zelenila, parking prostora, manjka kulturnih sadržaja u Novom Sadu, ovde bi mogao da bude neki kulturni objekat izgrađen. Zaista je neprimereno da se jedan takav objekat gradi u centru Novog Sada, pogotovo što na obodu grada postoje zemljišta na kojima se ti megalomanski prostori mogu izgraditi - kaže Goran Radojev,odbornik DS u Skupštini grada Novog Sada

Direktor Zavoda za urbanizam Dušan Miladinović kaže da će zgrada ipak imati 12 spratova, i da je to veoma bitna razlika. U tom delu grada park bi bio preskupo rešenje, a biće i dovoljno parking mesta za građane.

- Možda je nekome lepo da gleda onaj zabat sa flekama, pošto je to stara zgrada. Možda je nekome lepo da gleda tucanički parking, ali to svakako niti je urbanizam niti je arhitektura. Očuvaćemo fasadu današnje banke koja je pod zaštitom -, kaže Miladinović.

Šest članova komisije, među kojima su inženjeri i arhitekte, jednoglasno su odbili sve primedbe opozicije i građana, ali i sugestije istaknutih arhitekata i Novosađana, koji su u ranijem otvorenom pismu skrenuli pažnju javnosti na taj, kako su naveli, poguban građevinski projekat. Stoga će se taj predlog sa malim izmenama koje je predložio Zavod za zaštitu spomenika, pred odbornicima naći već na narednoj sednici. Kada bi mogla da počne izgradnja, još nije poznato.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan