ODBOJKA: Muška pionirska reprezentacija Srbije trenirala u Novom Sadu (FOTO)

ODBOJKA: Muška pionirska reprezentacija Srbije trenirala u Novom Sadu (FOTO)

Novi Sad bio je minulog vikenda baza drugog okupljanja muške pionirske reprezentacije Srbije, koju kao prvi trener vodi Strahinja Kozić. U maloj sali SPC “Vojvodina” od petka do nedelje treniralo je 15 talentovanih odbojkaša, među kojima su bila i četvorica dečaka iz OK Vojvodina NS seme, Veljko Ćulibrk, Vuk Starčević, Jovan Perović i Strahinja Vulović. Deo stručnog štaba bili su i Bogdan Sretenović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjem za mlađe muške kategorije, kao i trener Bojan Mihajlović.


Svi u taboru su zadovoljni učinjenim, a lepa atmosfera i dobri uslovi u gradu srpskog šampiona nametnuli su vojvođansku prestonicu još jednom za domaćina pionirskoj selekciji i to već predstojećeg vikenda.– Prvo okupljanje smo imali u Aleksandrovcu. Tamo smo bili desetak dana, a cilj je bio da se upoznamo sa igračkim kadrom i potencijalom momaka, rođenih 2003. i mlađih. Nakon toga smo razgovarali i odlučili da iskoristimo svaki slobodan dan, te da se okupljamo svakog, ili svakog drugog, vikenda, da radimo, smanjujemo spisak i iskristališemo tim. Sve to je u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrane u Beogradu od 25. do 27. aprila
– istakao je Strahinja Kozić i nastavio:

– U Novom Sadu smo radili sa 15 momaka od petka do nedelje. Deo njih je bio smešten i u našem domu, tako da je naš klub maksimalno pomogao, a generalno Vojvodina, grad i Spens su potvrdili da su dobri domaćini. Želim zato svima da zahvalim, na dobrim uslovima, na terminima u sali Spensa, Savezu na tome što je podržao ideju da se okupljamo vikendom i termine tih okupljanja poslao i svim granskim savezima, kako bi oni mogli da planiraju takmičenja u skladu sa tim.


Od sledećeg vikenda reprezentacija već počinje sa uigravanjem kroz utakmice.

– Ponovo ćemo se u petak okupiti u Novom Sadu, a odigraćemo i prijateljsku utakmicu. Ono što je za sada sigurno jeste to da ćemo završne pripreme imati u Beogradu od 17. do 25. aprila, uoči kvalifikacionog turnira. Istovremeno skupljamo podatke o rivalima, a to su Portugal, Švedska i Letonija. Samo pobednici kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na EP, kao i najbolja drugoplasirana ekipa – rekao je Kozić.

Na pitanje ima li perspektive srpska odbojka, Strahinja Kozić je poručio:

– Generalno imamo problem u muškoj odbojci. Dečaka je malo i treba dobro poraditi na budućnosti. Kada je u pitanju pionirski uzrast imamo u ekipi nekolicinu talenata, koji imaju predispozicije da naprave zavidne karijere, ali su potrebni dobar rad, strpljenje i vreme. Naravno, moramo širiti bazu.


Tekst i fotografije: Mojnovisad.com

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan