Odbojkaši Vojvodine pomogli sedmočlanoj porodici (FOTO)

Odbojkaši Vojvodine pomogli sedmočlanoj porodici (FOTO)

Odbojkaški klub Vojvodina pored sportskih uspeha poznat je i po humanitarnim akcijama. U prostorijama aktuelnog prvaka Srbije u sredu su ugošćeni članovi porodice Đurkić koja ima petoro dece. Tom prilikom su najmlađima uručene sveske i olovke za uspešan početak školske godine.

Kako je PR i marketing menadžer Novosađana Tatjana Marovski rekla za mojnovisad.com, klub je i ove godine štampao hiljadu svezaka sa oznakama Vojvodine koje će biti podeljene školarcima.

– Prošle godine smo imali akcije po osnovnim školama, sad smo promenili malo, pa su sveske dobila deca koja su članovi Fan kluba, a deo će otići u humanitarne svrhe poput ove današnje. Kontaktirali smo Udruženje građana "Novi Sad" i oni su predložili da pomognemo Đurkićima. Mališani ove porodice su dobili po deset svezaka i olovke i pozvani su da nam se pridruže na tribinama – objašnjava Marovski.


Goste su primili igrači Stefan Negić i Andrej Rudić i oni su ih upoznali sa istorijom najtrofejnijeg kluba u državi. Deca – Katarina, Buba, Beba, Bojana i Peđa – su bila u prilici da razgovaraju sa sportistima i da se fotografišu sa njima i da im kažu da redovno prate odbojku, ali i košarku.

Predstavnik Udruženja građana "Novi Sad" Goran Crnojević, koji je došao sa Đurkićima, zahvalio se klubu na društveno odgovornom ponašanju i podsetio javnost da se zajedničkim akcijama može pomoći mnogima.

Porodica Đurkić je u žižu javnosti dospela pre nekoliko godina kada su morali napustiti baraku u kojoj su živeli na Limanu 4, jer se nalazila na placu koji je bio namenjen za gradnju. Pošto deca pohađaju Osnovnu školu "Žarko Zrenjanin", direktor, nastavnici i đaci odlučili su da zajedno sa Udruženjem građana "Novi Sad" priteknu u pomoć. Započeta je akcija sakupljanja sredstava  za krov nad glavom u kojoj su učestvovali obični građani, društveno odgovorne kompanije, ali i sportisti. U aprilu 2018. godine, porodica koja živi od sakupljanja sekundarnih sirovina, uselila se u svoj novi dom – nameštenu kuću od šezdesetak kvadrata u Kisačkoj ulici.


Tridesetogodišnja Bojana Đurkić, majka porodice, nije krila oduševljenje gestom odbojkaša Vojvodine. Rekla je da će pokloni značajno pomoći i ovako skromnom kućnom budžetu. Naime, cena otkupa sekundarnih sirovina je opala, a da nevolja bude još veća, moraju da plate i oko hiljadu evra poreza za kupovinu kuće.


Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan