Odbornice pomažu Sigurnu žensku kuću

Odbornice pomažu Sigurnu žensku kuću

Na današnjoj sednici Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada jednoglasno je usvojen predlog plana rada ove komisije do kraja 2015. godine. Nakon sednice, članice komisije donirale su pomoć Sigurnoj ženskoj kući.

Plan rada Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada obuhvata način komunikacije i saradnje sa organizacijama iz nevladinog sektora sa područja grada koje se bave pravima i ravnopravnim položajem žena, zatim uspostavljanje saradnje sa Pokrajinskim zavodom i Sekretarijatom za ravnopravnost polova i Stalnom konferencijom gradova i opština na davanju uputstava i smernica za prikupljanje rodno statističkih podataka. Prikupljeni podaci bi se kasnije koristili za izradu sveobuhvatne i relevantne baze podataka o zastupljenosti oba pola u najvažnijim društvenim strukturama, čime će se steći uvid u stepen ostvarenosti različitih ljudskih prava u lokalnoj sredini, a lakše će se osmisliti i sprovoditi konkretne aktivnosti u domenu razvoja rodne ravnopravnosti.

Takođe je planirano da se prigodnim akcijama i aktivnostima obeleže važni datumi koji su vezani za položaj žena na selu, zaštitu od nasilja, zdravlje žena i slično.

Nakon sednice predstavnice komisije su odnele humanitarnu pomoć u Sigurnu žensku kuću kako je već ranije bilo dogovoreno. Pomoć se sastoji iz neophodne garderobe za žene i decu, sredstava za higijenu, školskog pribora i igračaka i društvenih igara za decu koja borave u ženskoj sigurnoj kući, a donirali su je članovi i članice komisije i Ženske odborničke mreže u Skupštini grada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana prognoza vremena horoskopski znaci novosadsko porodilište vojvodina ns seme bebe Republički hidrometeorološki zavod gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija tajne horoskopa Isključenje struje Spens bez vode isključenja struje Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina bez struje isključenje vode zdravlje novi sad horoskop novorođenčad istraživanje Elektrodistribucija Novi Sad novosađani betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo