Odbornicima u gradskoj skupštini stigle razglednice Novosađana (FOTO)

Odbornicima u gradskoj skupštini stigle razglednice Novosađana (FOTO)

Iz inicijative građana "Sačuvajmo Liman od betona" javljaju da su predali razglednice za odbornike i odbornice na pisarnici Skupštine grada, a koje su građani potpisivali tokom akcija održanih 5. i 9. marta na Limanu i u Centru grada.

Kako se navodi u saopštenju, Inicijativa je započela akciju koja ima za cilj da skrene pažnju odbornika i odbornica u Novom Sadu na pitanja urbanističkog planiranja, upravljanja gradom i održavanja grada. Podela razglednica će se, kažu, nastaviti u kontinuitetu i u narednom periodu, sve dok “teme” sa razglednica ne budu rešene.

– Ključni problemi na koje je inicijativa želela da skrene pažnju odbornika i odbornica, ali i sugrađana, jesu zaštita parkova i zelenih površina, korišćenje javnih gradskih površina u komercijalne svrhe, bez dovoljno podataka o novcu koji se tako prikuplja i načinu na koji se troši, održavanje higijene grada, kao i neizvesna sudbina limanskih javnih parkirališta – navode iz inicijative "Sačuvajmo Liman od Betona".Takođe, Inicijativa ovom prilikom poziva sve građane i građanke da pošalju svoje predloge za novi izgled razglednica, a izostali su kao tema ovaj put.

– Građani se nadaju da će njihove poruke stići do svih odbornika Grada, a da će se na XLVІІІ sednici Skupštine grada zakazanoj za danas raspravljati i o temama koje su oni predložili – navodi se na kraju saopštenja inicijative građana "Sačuvajmo Liman od betona".

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobrosav

  pre 336 dana i 22 sata

  Mogli ste im komotno pljunuti pod prozor, efekat bi bio isti a sačuvali biste pritom i koje drvo....

  Oceni komentar:
  5
  4