ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

Nakon brojnih napisa u medijima u vezi s nemogućnošću održavanja prakse i teorijske nastave studenata Medicinskog fakulteta u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine, na adresu naše redakcije stiglo je zvanično saopštenje v. d. direktora KCV, koje vam prenosimo u celosti.


Poslednjih 18 meseci Кlinički centar Vojvodine je, poštujući zakon, pokušao da zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu.

Medicinski fakultet je, međutim, sve vreme odbijao da formalno i zakonski definiše saradnju dve ustanove. Zbog toga je Кlinički centar Vojvodine bio prinuđen da obustavi izvođenje praktične nastave.

U skladu sa dobrom poslovnom praksom i etikom, a naročito što su u pitanju studenti, budući lekari, Кlinički centar Vojvodine spreman je na mirno rešavanje sporova, za razliku od druge strane koja je, iznoseći netačne i tendeciozne informacije javnost pokušala da dovede u zabludu.

Uvidevši ozbiljnost situacije u koju je dospeo svojim postupcima, a ne krivicom Кliničkog centra Vojvodine, nakon brojnih apela, Medicinski fakultet je konačno pokazao volju da se ovaj problem reši i sa zvaničnim zahtevom se obratio nadležnim institucijama. Zbog toga je za sredu i zakazan zvaničan sastanak na kojem će se razgovarati o aktuelnoj situaciji.

Napominjemo, spremni smo na saradnju i kompromis sa rukovodstvom Medicinskog fakulteta koji će omogućiti studentima i specijalizantima realizaciju praktične nastave, ali pod uslovom da to ne ugrožava normalno funkcionisanje Кliničkog centra Vojvodine.

 v.d. direktora КCV
prof. dr Petar Slankamenac

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu gradsko groblje bebe Isključenje struje elektrovojvodina raspored sahrana novi sad bez struje završni ispit klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija JKP Gradsko zelenilo isključenje vode novorođenčad novosađani servisne informacije novi sad bez vode RHMZ jkp lisje novosadsko porodilište servisne informacije vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad sahrane mala matura JKP Vodovod i kanalizacija centralno groblje u Futogu osnovne škole isključenja struje naplata