ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

Nakon brojnih napisa u medijima u vezi s nemogućnošću održavanja prakse i teorijske nastave studenata Medicinskog fakulteta u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine, na adresu naše redakcije stiglo je zvanično saopštenje v. d. direktora KCV, koje vam prenosimo u celosti.


Poslednjih 18 meseci Кlinički centar Vojvodine je, poštujući zakon, pokušao da zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu.

Medicinski fakultet je, međutim, sve vreme odbijao da formalno i zakonski definiše saradnju dve ustanove. Zbog toga je Кlinički centar Vojvodine bio prinuđen da obustavi izvođenje praktične nastave.

U skladu sa dobrom poslovnom praksom i etikom, a naročito što su u pitanju studenti, budući lekari, Кlinički centar Vojvodine spreman je na mirno rešavanje sporova, za razliku od druge strane koja je, iznoseći netačne i tendeciozne informacije javnost pokušala da dovede u zabludu.

Uvidevši ozbiljnost situacije u koju je dospeo svojim postupcima, a ne krivicom Кliničkog centra Vojvodine, nakon brojnih apela, Medicinski fakultet je konačno pokazao volju da se ovaj problem reši i sa zvaničnim zahtevom se obratio nadležnim institucijama. Zbog toga je za sredu i zakazan zvaničan sastanak na kojem će se razgovarati o aktuelnoj situaciji.

Napominjemo, spremni smo na saradnju i kompromis sa rukovodstvom Medicinskog fakulteta koji će omogućiti studentima i specijalizantima realizaciju praktične nastave, ali pod uslovom da to ne ugrožava normalno funkcionisanje Кliničkog centra Vojvodine.

 v.d. direktora КCV
prof. dr Petar Slankamenac

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje servisne informacije novi sad servisne informacije Spens novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja bez vode klisa klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad detelinara JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode jkp novosadska toplana novosadsko porodilište promenada bebe isključenja struje novosadski sajam jkp lisje sahrane novi sad novorođenčad betanija novosađani raspored sahrana novi sad