ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

ODGOVOR KCV: Spremni smo na mirno rešavanje sporova s Medicinskim fakultetom

Nakon brojnih napisa u medijima u vezi s nemogućnošću održavanja prakse i teorijske nastave studenata Medicinskog fakulteta u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine, na adresu naše redakcije stiglo je zvanično saopštenje v. d. direktora KCV, koje vam prenosimo u celosti.


Poslednjih 18 meseci Кlinički centar Vojvodine je, poštujući zakon, pokušao da zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu.

Medicinski fakultet je, međutim, sve vreme odbijao da formalno i zakonski definiše saradnju dve ustanove. Zbog toga je Кlinički centar Vojvodine bio prinuđen da obustavi izvođenje praktične nastave.

U skladu sa dobrom poslovnom praksom i etikom, a naročito što su u pitanju studenti, budući lekari, Кlinički centar Vojvodine spreman je na mirno rešavanje sporova, za razliku od druge strane koja je, iznoseći netačne i tendeciozne informacije javnost pokušala da dovede u zabludu.

Uvidevši ozbiljnost situacije u koju je dospeo svojim postupcima, a ne krivicom Кliničkog centra Vojvodine, nakon brojnih apela, Medicinski fakultet je konačno pokazao volju da se ovaj problem reši i sa zvaničnim zahtevom se obratio nadležnim institucijama. Zbog toga je za sredu i zakazan zvaničan sastanak na kojem će se razgovarati o aktuelnoj situaciji.

Napominjemo, spremni smo na saradnju i kompromis sa rukovodstvom Medicinskog fakulteta koji će omogućiti studentima i specijalizantima realizaciju praktične nastave, ali pod uslovom da to ne ugrožava normalno funkcionisanje Кliničkog centra Vojvodine.

 v.d. direktora КCV
prof. dr Petar Slankamenac

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan