ODGOVOR NAČELNIKA PU NOVI SAD: "Tvrdnje Novakovića netačne, imamo najbolje rezultate u poslednjih deset godina"

ODGOVOR NAČELNIKA PU NOVI SAD: "Tvrdnje Novakovića netačne, imamo najbolje rezultate u poslednjih deset godina"

Nakon što smo danas, 27. decembra, objavili tekst pod naslovom: NOVAKOVIĆ: "Kriminal u Novom Sadu u punom zamahu", preuzet iz "Danasa", Policijska uprava u Novom Sadu poslala nam je izjavu načelnika Milorada Šušnjića koju objavljujemo u celosti.

"Tvrdnje funkcionera Narodne stranke Borislava Novakovića da je "nekada miran Novi Sad pretvoren u mesto opasno za život" predstavljaju ne samo neutemeljene i netačne optužbe, već i napad na sve novosadske policajce, koji naporno rade i zahvaljujući kojima, ove godine, imamo najbolje rezultate u poslednjih desetak godina.

Istine radi, u Novom Sadu, ove godine, počinjena su ukupno 5.572 krivična dela, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina. Tačnije, imali smo skoro duplo manje krivičnih dela nego 2008, 2009, 2010... Tih godina, bilo je između 9.200 i 9.500 krivičnih dela.

Broj ubistava u Novom Sadu, ove godine, dvostruko je manji nego, recimo, 2008. godine. Pre deset godina imali smo deset ubistava a ove ukupno pet.

Broj razbojništava u Novom Sadu gotovo je petostruko manji ove godine u odnosu na period od pre desetak godina. Ove godine imali smo 89 razbojništava dok je, recimo, 2009. godine bilo skoro 500. Takođe, broj teških krađa kojih je 2008. godine evidentirano 3.038, sada je trostruko manji. Preciznije, ove godine imali smo 964 teške krađe.

Imajući u vidu sve podatke koje sam sada naveo, više je nego jasno da je Novi Sad daleko bezbedniji grad nego što je bio pre deset godina. Upravo zato smatram da ovakvi paušalni i netačni napadi jedino imaju za cilj narušavanje ugleda i rada policajaca u Novom Sadu.

Zato bih zamolio sve političare da ne zloupotrebljavaju novosadsku policiju u dnevnopolitičke svrhe i da ne iznose neistine o njenom radu."

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Milorad Šušnjić

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Veki

  pre 353 dana i 4 sata

  Novi Sad je posto kriminalni divlji zapad skoro svaki drugi dan cujemo za neki obracun od naseg nekad mirnog i harmonicnog grada sad posta leglo za kriminalce i zato draga policijo ne laprdajte mi niti smo slepi ni gluvi to sto vi izjavljujete to su price za malu decu.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Marina

  pre 353 dana i 39 minuta

  Statistika je jedno, a stvarnost je drugo

  Oceni komentar:
  0
  6
zodijak vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad obustava rada bez vode Bukovac jkp lisje štrajk poštara raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad sahrane novi sad isključenja struje pošte srbije Isključenje struje štrajk u pošti novosađani isključenje vode astrologija betanija horoskop dnevni horoskop bez struje matičar novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište elektrovojvodina