Odloženo ponovno suđenje Čanku – sudski poziv primila domaćica

Odloženo ponovno suđenje Čanku – sudski poziv primila domaćica

Umesto lidera Lige socijaldemokrata, optuženog za nanošenje lakih povreda i ugrožavanje sigurnosti Beograđaninu Pavlu Lešanoviću pre tri godine, poziv za ponovljeno suđenje u četvrtak primila domaćica u njegovoj kući.

I pored toga što je na povratnici sudskog poziva navedeno njeno ime i prezime i broj lične karte, branioci Nenada Čanka su tvrdili da on nije primio poziv, jer je duže vreme bio odsutan, i da oni nemaju saznanja da je on bio obavešten o početku ponovljenog postupka.

- Ne znamo ko je ta osoba koja je primila sudski poziv i ona nije član domaćinstva – kazao je Vladimir Beljanski, jedan od Čankovih branilaca.

- To što je domaćica potpisala, nije dokaz da je sudski poziv primljen i da je naš klijent obavešten o početku glavnog pretresa, dodao je novosadski advokat. 

Zamenik osnovnog javnog tužioca, međutim, smatrala je da i pored izostanka optuženog, suđenje može da se održi. Tome su se usprotivili Čankovi advokati, pa je na kraju odlučeno da se ipak, odloži za 19. septembar.

Sudija Tamara Kucurac kazala je da će za naredni glavni pretres, optuženom Čanku sudski poziv biti upućen preko Narodne Skupštine, gde je republički poslanik, a istovremeno će mu na kućnu adresu, poziv uručiti policija.

NENAD ČANAK, koji je umesto za nasilničko ponašanje, odgovarao za nanošenje lakih povreda i ugrožavanje sigurnosti, 30. marta ove godine je oslobođen optužbi da je u incidentu septembra 2013. godine na parkingu novosadske kafane "Tako je suđeno", koju je vodio Danilo Ikodinović, nekadašnji vaterpolista, štapom naneo povrede Pavlu Lešanoviću iz Beograda. Sam Čanak je na suđenju priznao da je udario Lešanovića, ali u grudi i u predelu vilice, i to rukom, a ne štapom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan