Odloženo suđenje Temerincu okrivljenom za pogibiju Novosađanke

Odloženo suđenje Temerincu okrivljenom za pogibiju Novosađanke

Početak suđenja O. K. (29) iz Temerina, koji se tereti za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila Milica Milićević (28) iz Novog Sada, a njen momak Zoran Janković (23) zadobio teške povrede, odložen je juče u Višem sudu u Novom Sadu za 25. oktobar.

Glavni pretres nije održan jer nisu ispunjene procesne pretpostavke, odnosno jer spisi predmeta nisu dostavljeni postupajućem sudiji. Naime, do odlaganja je došlo jer se spisi predmeta nalaze u Vrhovnom kasacionom sudu (VKS) radi odlučivanja o podnetom zahtevu za zaštitu zakonitosti protiv rešenja Apelacionog suda u Novom Sadu kojim je, kao nedozvoljena, odbačena žalba odbrane na rešenje kojim je ranije odbijeno jemstvo, saznaje "Dnevnik".

Jemstvo je, ipak, kasnije prihvaćeno i okrivljeni O. K. je pušten iz pritvora da se brani sa slobode jer je prihvaćena kaucija u iznosu od nešto više od 126.000 evra, odnosno u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca kojom se garantuje da okrivljeni do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da će boraviti na adresi koju je dostavio sudu. U slučaju promene adrese, dužan je da o tome odmah obavesti sud.

Pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 126.000 evra


Ukoliko prekrši dato obećanje, odnosno ako se do pravosnažnog okončanja sudskog postupka bude krio, pobegao ili napustio boravište bez odobrenja suda, jemstvo, odnosno hipoteka će biti realizovana u korist republičkog budžeta. Takođe, njemu su, do pravosnažnog okončanja sudskog postupka, oduzeti pasoš i vozačka dozvola, a naloženo mu je i da se svakog meseca određenog datuma javlja sudu.

Stravična saobraćajna nesreća, u kojoj su prekinuti snovi dvoje mladih umetnika, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta prošle godine, kada je O. K.  "rendž roverom" naleteo na mladića i devojku koji su se nalazili na skuteru kojim je upravljao Zoran.

Džipom udario momka i devojku na skuteru pa pobegao, devojka preminula od povreda

Određen pritvor Temerincu okrivljenom za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Novosađanka


O. K. se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan