Odluka o petoj frekvenciji u naredne dve nedelje?

Odluka o petoj frekvenciji u naredne dve nedelje?

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronskemedije (REM) Judita Popović izjavila je danas da se, prema njenim nezvaničnim informacijama, odluka o tome ko će moći da emituje televizijski signal u celoj Srbiji, na osnovu konkursa za petu frekvenciju, očekuje u naredne dve sedmice.

Popović je za Televiziju N1 kazala da na jučerašnjoj sednici REM-a nije bilo reči o konkursu za petu nacionalnu frekvenciju i da za sada nema naznaka kada će biti zakazana sednica na kojoj će se o tome odlučivati.

Ta televizija je podsetila da je predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić rekla da nije probijen rok za odluku o tome ko će dobiti petu frekvenciju, dok je Popović navela da je sigurna da je rok probijen i da je on bio definisan oglasom.

Dodala je da je rok bio 30 dana od objavljivanja konačne liste kandidata koji su podneli zahtev i da je taj rok istekao 4. decembra.

Ona je, upitana zašto Savet REM-a još nije doneo tu odluku, iako mu je bilo potrebno manje vremena za prethodne četiri frekvencije, rekla da nije bilo zakonskih razloga za kašnjenje.

Popović je kazala da, prema njenom mišljenju, nije bilo ni objektivnih ni subjektivnih razloga za kašnjenje, te da ne bi mogla da kaže koji je konkretno razlog za to.

– Sve što se dešava u vezi sa dodelom frekvencije samo je posledica konstantnog urušavanja slobode medija. Moje mišljenje je da bih ja politiku označila kao isključivog krivca i odgovornog za ovo stanje u medijima – kazala je ona.

Ocenila je da je lako utvrditi da li kandidati za frekvenciju ispunjavaju standarde, ali da, kako je rekla, u situaciji medijske i institucionalne kontrole ne treba očekivati iznenađenja.

Dodala je da je očigledno da na Savet REM-a "postoji veliki pritisak i njegova kontrola".

Ceo tekst pročitajte na sajtu dnevnih novina Danas.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zveri na položajima

  pre 174 dana i 5 sati

  Živ nisam, dok ne saznam ko će još dobiti pravo manipulacije masama, cenzurisanja vesti i marketinškog silovanja.
  Tim povodom, šta mislite koliki su prihodi ljudi u agencijama koji ovo odobravaju, a nijedan protivnarodni čin na kanalima ne sprečavaju?

  Oceni komentar:
  0
  6