Odmaralište Letenka pretvoreno u karantin za one koji dolaze iz inostranstva

Odmaralište Letenka pretvoreno u karantin za one koji dolaze iz inostranstva

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije odmaralište Letenka na Fruškoj gori prilagodila potrebama trenutne krize zbog korona virusa i da će taj objekat moći da u vreme karantina koriste srpski državljani koji dolaze iz inostranstva.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu, navodi se u saopštenju.

Vulin je, nakon obilaska odmarališta, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku to odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su za veoma kratko vreme, uz našu delimičnu pomoć, osposobili ovaj objekat i na ovaj način pokazujemo sposobnost da i ovaj deo posla koji zajednički radimo na osnovu smernica koje dobijamo od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i predsednika Republike uradimo u kratkom roku – rekao je Mirović.

On je dodao da će to odmaralište od sutra biti spremno za prijem ljudi.

Brojni srpski državljani koji su došli iz država koje su zahvaćene korona virusom nalaze se po karantinima.

Za obolele s blažim simptomima pripremljena je sala na Beogradskom sajmu, a uskoro će za prihvat pacijenata biti osposobljene i sale u Novom Sadu i Nišu.

Izvor: www.insajder.net

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan