Odobrena nabavka testera na narkotike za novosadske škole

Odobrena nabavka testera na narkotike za novosadske škole

Održana je 18. sednica koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Novog Sada, na kojoj je najavljena nabavka testova na narkotike, za čiju nabavku je grad Novi Sad odvojio sredstva iz budžeta

Načelnica Uprave za obrazovanje Lidija Tamaš kaže da će škole u narednih 15 dana početi sa nabavljanjem ovih testova, a nakon što pristignu, testovi će na roditeljskim sastancima biti podeljeni onim roditeljima koji žele da testiraju svoju decu na narkotike.

Iz budžeta Grada za to će biti izdvojeno 10 miliona dinara, a testiranjem bi trebalo da bude obuhvaćeno najviše 25.000 učenika sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i svi srednjoškolci.

Inače, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama danas je razmatralo izveštaj o prošloj školskoj godini i prezentovani su podaci koji govore da su registrovana 192 krivična dela u školama ili njihovoj neposrednoj okolini, što je smanjenje za 32 u odnosu na prethodnu školsku godinu. Takođe, rečeno je i da je otkrivenih prekršaja javnog reda i mira za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka smanjen za polovinu, odnosno sa 68 na 35.

Iznet je i podatak da je učenicima održano više stotina predavanja o raznim bezbednosnim problemima, a iste aktivnosti planirane su i u narednoj godini.

Predstavnici Policijske uprave Novi Sad su naveli i da se dojave građana koje se odnose na bezbednost u školama, realizuju prioritetno u odnosu na sve ostale.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan