Održan 26. Novosadski maraton, učestvovalo skoro 1.300 trkača (FOTO)

Održan 26. Novosadski maraton, učestvovalo skoro 1.300 trkača (FOTO)

Novosadski maraton, 26. po redu, održan je u nedelju u Novom Sadu, uz učešće takmičara iz Srbije i regiona, ali i pojedinaca iz SAD, Austrije Finske...

Novosadski maraton je na startu na Trgu slobode otvorio predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, poručivši da je Novosadski maraton praznik sporta u Novom Sadu.

- Sama činjenica da imamo više od 700 trkača na glavnoj trci i još preko 500 učesnika na pratećim trkama maratona, pokazuje da je Novosadski maraton praznik sporta u našem gradu. Novi Sad, pored toga što je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, može biti i Evropska prestonica sporta. Oni koji dođu jednom na Novosadski maraton, sigurno da će to ponoviti – kazao je Jelušić.Pored glavne maratonske trke od 42,195 kilometra, u nedelju su održane i prateće trke –  diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, humanitarna EКO rekreacija, rekreativno trčanje na 10,548 km, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Pored Novosađana i Novosađanki, koji su se ove godine odazvali i učestvovali na nekoj od trka 26. Novosadskog maratona, učešće su juče uzeli i maratonci iz regiona, ali i SAD, Austrije, Finske i Velike Britanije.

Među muškarcima je u trci na 42,195 km najbrži bio Miloš Dajević, a posle njega na cilj su pristigli drugoplasirani Nikša Papić i Zoran Radičanin, koji je zauzeo treće mesto. Zlato je u ženskoj kategoriji u toj trci osvojila Nora Trkulja, srebro je otišlo u ruke Aleksandre Burkanović, a bronza je pripala Slađani Dečermić

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iva

  pre 1404 dana i 15 sati

  Po clanku covek bi pomislio da je zaista maraton bio na svetskom novou, a maraton iz godine i godinu smejurija. Organizacija nikakva, bitno je samo uzeti novac od startnina koje su previsoke za ovaj maraton kao i novac od grada.

  Oceni komentar:
  0
  1