Održan godišnji koncert Baletske škole u SNP

Održan godišnji koncert Baletske škole u SNP

Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta održan je godišnji koncert Baletske škole u Novom Sadu povodom obeležavanja 70 godina rada.

Koncertu je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta nastupili su sadašnji učenici i brojni baletski umetnici koji su ostvarili solističke karijere u zemlji i okruženju, a na proslavi su uručene zahvalnice svima koji podržavaju rad škole.

- Baletska škola je dobra priča koja traje, ali nije uvek bilo lako ovih sedam decenija. Danas smo na korak od toga da obezbedimo pravu kuću za Muzičku i Baletsku školu, i da Novi Sad dobije prvu koncertnu dvoranu. Cilj nam je da nastavnicima i đacima stvorimo najbolje uslove za rad, a nesporno je da je Baletska škola iznedrila velike talente i igrače. To je jedan od načina da se zahvalimo za sve što je učinjeno prethodnih decenija. Da nemamo tako snažnu Baletsku školu, baletsku scenu i Srpsko narodno pozorište, nikada Novi Sad ne bi mogao biti Evropska prestonica kulture. Podrška Grada Novog Sada je bezrezervna, jer znamo koliko se trudite da negujete talente i pružate vrhunsko obrazovanje tim sjajnim mladim ljudima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao učenicima i zaposlenima jubilej.

Koncert je pratila izložba fotografija u foajeu SNP-a koja prikazuje razvoj Baletske škole od osnivanja do danas. Prema rečima direktorke Sanje Vučurević prva zgrada u kojoj se škola nalazila je, igrom slučaja, zgrada u kojoj se i danas nalazi. Škola je tada dobila jednu salu do ulice sa parketom i furunom-bubnjarom, kako su je tada zvali.

U godini jubileja Baletska škola, čiji učenici redovno osvajaju medalje, domaćin je Republičkog takmičenja, predviđenog za kraj marta na Maloj sceni SNP-a.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana detelinara Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija bez vode isključenja struje novosadska policija vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu novosađani servisne informacije novi sad noć istraživača bez struje vojvodina ns seme betanija Spens novosadsko porodilište zdravlje Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina vremenska prognoza novi sad isključenje vode novorođenčad bebe Srbija odbojka novi sad