Održan i drugi protest zbog smena na RTV-u (FOTO)

Održan i drugi protest zbog smena na RTV-u (FOTO)

Na današnjem protestu podrške smenjenim urednicima, novinarima i prezenterima RTV-a, koji je održan ispred glavnog ulaza te televizije, u Ulici Maksima Gorkog, okupilo se ponovo više od 1.000 građana.

Građani su kasnije prošetali od zgrade RTV-a do sedišta uprave javnog servisa u zgradi Radio Novog Sada u Ignjata Pavlasa. 

Pored građana na skupu su govorili predstavnici Lokalnog fronta iz Kraljeva, inicijative "Ne davimo Beograd", glumac Radoje Čupić, profesor Rade Veljanovski, kolumnista Teofil Pančić i drugi koji su dali podršku zaposlenima jer se ne slažu za poslednjim smenama i potezima uprave. Ponovo su viđeni i opozicioni lideri, među kojima su bili Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Saša Radulović, itd.

Osim poziva da se ponište odluke novog Upravnog odbora i uredništva, govornici su istakli važnost očuvanja javnog servisa, dok su poslednje smene povezali sa promenama koje su usledile nakon izbora u Vojvodini, ocenivši ih kao nastavak kampanje koju protiv medija vodi aktuelna vlast. Okupljeni su glasno podržali i govornike iz drugih gradova Srbije, posebno Beograda i Kraljeva koji su podsetili da se i oni u svojim sredinama bore protiv blokade nepravde i kršenja zakona ili projekata kao što je "Beograd na vodi". 

Tokom šetnje protestnu kolonu su pozdravljali pojedini Novosađani na ulici ili su im mahali sa zgrada. Na kraju šetnje u Ignjata Pavlasa u kutiju su skupljana pisma upućena Upravnom odboru RTV-a. Mada nije zvanično najavljeno, rečeno je i da će ukoliko se ne ispune zahtevi, narednog ponedeljka uslediti novi protest.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan