Održan internacionalni Global Village u BIG tržnom centru

Održan internacionalni Global Village u BIG tržnom centru

AIESEC i BIG tržni centar su i ovog vikenda napravili događaj za pamćenje, koji je svim posetiocima omogućio da osete čari i note prelepih običaja i tradicija zemalja širom sveta.

U subotu, 5. avgusta, od 17 časova, u tržnom centru BIG, održan je sajam kulture u organizaciji AIESEC-a, pod nazivom Global Village.

Global Village je događaj koji okuplja mlade ljude širom sveta koji svoju praksu obavljaju u firmama i instistucijama u Novom Sadu, a oni su na najlepši način pokazali svoju kulturu i podelili interesantne priče iz svog života. Svi posetioci imali su priliku da uživaju u hrani i piću, dobroj muzici i jedinstvenoj atmosferi.

Ove godine Novi Sad je bio domaćin koji je ugostio preko 30 mladih ljudi iz preko 15 zemalja sveta i svi
koji su došli na ovaj događaj mogli su da se druže sa mladima iz Rusije, Kine, Japana, Australije, Kanade,
Grčke, Rumunije i mnogih drugih zemalja.

Praktikanti iz inostranstva naveli su da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće, a posebno da vole naš narod, jer kako kažu svi su veoma prijatni i društveni. Ovaj događaj im je omogućio da još više upoznaju Srbiju, kao i da sami pokažu značajnosti svoje zemlje.

Global Village okupio je mnogo mališana, roditelja i odraslih koji su zainteresovano obilazili studente i uživali u slatkim i slanim ukusima sveta. Pored toga mogli su da vide i tradicionalne plesne pokrete studenata iz Grčke i Tunisa, da igraju sa njima, kao i da slušaju muziku iz Turske i Kine.

Po drugi put BIG tržni centar i AIESEC organizacija omogućili su ljudima da obiđu svet za jedan dan.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan