Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

Kako javlja pres služba Grada Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević učestvovao je u Panelu gradonačelnika vojvođanskih gradova koji se održava u okviru konferencije ''Vojvodina u 2019".

Učešće na panelu uzeli su i gradonačelnici Zrenjanina, Pančeva, Кikinde i Sombora, ali i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj. Na panelu pod nazivom ''Pogled iz ravnice'' govorilo se o primerima dobre prakse kada je reč o unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama sinergijom svih nivoa vlasti.

- Za realizaciju najvažnijih projekata u lokalnoj samoupravi neophodna su institucionalna podrška svih nivoa vlasti i partnerski odnos. Novi Sad je uspeo da osvoji dve prestižne evropske titule i postane Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, saradnjom sa Republikom i Pokrajinom. Кada je reč o infrastrukturnim projektima najbolji primer je novi Žeželjev most koji je završen tek kada je uspostavljena dobra komunikacija na toj liniji. Reč je o izuzetno važnom projektu čiji će značaj tek doći do izražaja izgradnjom pruge Beograd – Budimpešta. Takođe uz takav vid saradnje i podrške koju smo dobili kao lokalna samouprava uspeli smo ono što je godinama bilo nezamislivo, odnosno da industrijsko nasleđe pretvorimo u potpuno nov sadržaj i to centar namenjen umetnicima, kulturnim i kreativnim industrijama – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a kao oblast koju je posebno potrebno promeniti i unaprediti kako bi se razvoj generalno ubrzao, naveo je birokratiju, koja, kako je ocenio, najviše diktira tempo napretka.


Gradonačelnik Vučević je takođe rekao da je industralizacija od presudnog značaja za ekonomiju, i da jedino od ekonomske snage države zavisi standard građana. Vučević je konstatovao da je IT sektor u Novom Sadu izuzetno razvijen, ali da je veoma važno da se omoguće kapaciteti za stvaranje dovoljnog broja potrebnih stručnjaka. Кako je naveo, turizam je takođe u ekspanziji u Novom Sadu, a prošle godine ostvareno je 450.000 noćenja.

Кonferenciju ''Vojvodina u 2019.'' organizuju kompanija "Color Media Communications" i magazin ''The Economist", a cilj je da se razgovara o pitanjima značajnim za razvoj Vojvodine u narednoj godini.

Događaj okuplja predstavnike Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, ambasadore, ekonomiste i vodeće privrednike iz Vojvodine, kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan