Održan peti "NS Market" u Novom Sadu

Održan peti "NS Market" u Novom Sadu

Kreativan peti "NS market", kako je i glasio slogan oktobarskog druženja "Kreativiraj se", okupio je tridesetak izlagača i brojne Novosađane u prostoru "Firchie Think Tank Studija".

Kao što su i navikli, posetioci su imali priliku da se upoznaju, edukuju i da pazare unikatne i "hand made" proizvode naših manufakturnih izlagača. Osim već prepoznatljivih umetnica u domenu ručnih radova od vune i konca, Novosađani su pazarili domaće slatke i slane kolače, proizvode od meda i voća, sokove, džemove, likere, nakit accessorize, dekoracije, lampe, začine, prirodnu kozmetiku (žensku, mušku i za bebe)...

Veliko interesovanje bilo je za pesnički performans, koji je priredila Svetlana Bogićević  iz Fabrike stihova. Ona je na licu mesta pisala pesme zainteresovanim posetiocima, a jednu je dobio i NS market.

 

 

"LeblebijaNaut" se pobrinula da izlagačima i svim posetiocima ponudi zdrave zalogaje u vidu čorbica, ćufti, palačinki... od leblebija. Osim gotove spremljene hrane i njihovih već dobro poznatih proizvoda, gosti su razmenjivali recepte.

 

 

Predstavilo se i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga koje prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad. Popodnevni šoping bio je začinjen i svirkom Santos Brothers Band-a iz Bačke Palanke.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan