Održan "Prednovogodišnji mamin bazar"

Održan "Prednovogodišnji mamin bazar"

"Prednovogodišnji mamin bazar", u organizaciji Udruženja "Mame Novosađanke", održan je danas u JP SPC "Vojvodina". Na ovom, trećem po redu bazaru, Novosađani i Novosađanke imali su prilike da po povoljnim cenama nabave polovnu, dobru očuvanu opremu za decu, igračke, bebi opremu, knjige, kao i zimsku obuću i odeću. Bazar je otvorila predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac, koja je takođe jedna od članica "Mame Novosađanke", poručivši da su ovakve manifestacije veoma značajne.

- Majke se ovde druže, već duže vremena su prijatelji u grupi "Mame Novosađanke" i zaista se veoma mnogo korisnih informacija dobija od ove grupe. Grupa je toliko porasla da je prerasla u Udruženje i jedna od njihovih aktivnosti je upravo "Mamin bazar", koji je organizovan u najboljem mogućem momentu, pre novogodišnjih praznika da majke mogu za manje novca da popune one što im nedostaje i tako uštede - kazala je predsednica gradskog parlamenta.

Pored prodajnog bazar je imao i humanitarni karakter, jer je Udruženje prikupljalo garderobu za mlade od 14 godina i odrasle, koja će biti predata Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Uz to, danas se prikupljala i novčana pomoć za dečaka bolesnog od cerebralne paralize, kojeg 14. Decembra čeka važna operacija.

Prema rečima Svetlane Bogićević iz Udruženja "Mame Novosađanke", na bazaru je postavljeno oko 80 tezgi, a robu i opremu je iznelo 110 mama.

- Mamama u Novom Sadu veoma znači razmena garderobe i opreme. Izuzetno smo zadovoljni odzivom mama prodavaca, a verujem da će biti zadovoljni i kupci - istakla je Bogićević, podsećajući da su prethodna dva bazara održana u junu i avgustu.

Udruženje "Mame Novosađanke" registrovano je u oktobru, a poteklo je od Fejsbuk grupe "Mame Novosađanke", koja sada broji 7. 500 članica.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan