Održan protest protiv petardi

Održan protest protiv petardi

Grupa građana "Dva minuta tišine" okupila se danas sa svima onima koji su želeli da prenesu poruku o opasnosti koja može da se dogodi po ljude, kućne ljubimce, ali i životnu sredinu usled neadekvatne upotrebe petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Tačno u 15 časova novosadskim Trgom slobode zavladala je tišina na dva minuta, kao apel na sugrađane da se prestane sa korišćenjem petardi i ostalih pirotehničkih sredstava. Bilo je i onih koji su došli sa svojim kućnim ljubimcima.

Građanska inicijativa "Dva minuta tišine", četvrti put se okupila i kako kažu, neće stati sve dok se aktuelni zakon o upotrebi pirotehničkih sredstava ne počne adekvatno sprovoditi.

- Inicijativa koju bi trebalo da preduzmemo je ta da uputimo apel gradonačelniku, da uputimo apel nadležnima, da i ovaj Zakon koji već postoji, koji reguliše zabranu upotrebe petardi, da počne da se primenjuje, jer nisu problem zakoni, doneće novi zakon, ali je problem što se ne sprovodi - izjavio je Vladimir Jovanović.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad bez struje bez vode EPS almaško groblje novosađani raspored sahrana novi sad jkp lisje horoskop radosne vesti sahrane RHMZ vremenska prognoza novi sad porodilište matična knjiga rođenih jkp novosadska toplana štrand Miloš Vučević servisne informacije havarija na vodovodu isključenja struje bebe gradsko groblje novosadsko porodilište dunav servisne informacije novi sad betanija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci