Održan sastanak predstavnika Grada i Inicijative nezavisne kulturne scene (FOTO)

Održan sastanak predstavnika Grada i Inicijative nezavisne kulturne scene (FOTO)

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave za kulturu, održao je sastanak u Gradskoj kući sa članovima Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada.

Oni su razgovarali o aktuelnim temama na polju kulture, a poseban akcenat je stavljen na rešavanje konkretnih problema, s kojima se kulturni poslenici, okupljeni oko te inicijative, susreću.

- U trenutku kada sam dobio poziv Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada, odmah sam reagovao i organizovao zajednički sastanak. Danas smo vodili opširne razgovore u cilju iznalaženja zajedničkih rešenja za tekuće stvari iz resora kulture, a sastanak je iznedrio brojne predloge, ideje i, kao najvažnije, potencijalna rešenja za višedecenijske probleme sa kojima se ta kulturna scena suočava. Ono što mogu da kažem jeste da je zaključak ovog sastanka obostrana težnja da nastavimo da komuniciramo i da čvrsto trasiramo put ka zajedničkom cilju. Taj cilj kojem težimo jeste podizanje kvaliteta kulturne scene Grada Novog Sada, a sve u svetlu naše borbe za dobijanje prestižne titule "Evropska prestonica kulture 2021. godine" - rekao je Dalibor Rožić.


U ime Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada, Zoran Gajić iz Grupe za konceptualnu politiku izrazio je zadovoljstvo što su njihovi predlozi za poboljšanje uslova rada kulturnih poslenika nezavisne scene grada, naišli na veliko razumevanje Gradske uprave za kulturu.

- Ovo je jedan nov način saradnje i komunikacije sa Gradom po pitanju kulture, koji se bazira na pregovaranju, a dogovorili smo se da će sastanci biti nastavljeni i u budućnosti. Smatramo da je stvaranje prostora za javni dijalog i diskusiju o tome kakvo je stanje današnje kulture i njene nezavisne scene, važno za kampanju Grada za EPK 2021. Iako smo naišli na zakonske limite vezane za jedan od naših problema, istovremeno smo naišli i na dobru volju iz Grada, da zajedničkim pregovaranjem osmislimo način da to rešimo – rekao je Zoran Gajić.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrand raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana horoskop centralno groblje u Futogu almaško groblje dunav horoskopski znaci novorođenčad RHMZ EPS radosne vesti novosadsko porodilište gradsko groblje novosađani raspored sahrana novi sad bebe sahrane servisne informacije novi sad bez vode servisne informacije porodilište bez struje matična knjiga rođenih betanija isključenja struje JGSP "Novi Sad" jkp lisje elektrovojvodina havarija na vodovodu