Održan sedmi NS market u Eđšegu (FOTO)

Održan sedmi NS market u Eđšegu (FOTO)

Puna sala najrazličitijih hand made i zanatskih proizvoda, koje je izložilo više desetina proizvođača, zanatlija, dizajnera, kreativnih ljudi, privukla je sinoć novosadsku publiku. Veče u Kulturnoj stanici Eđšeg obeležio je i romantično-vatreni nastup Haos animatora.

Vidno raspoloženi izlagači predstavili su juče svoje organske i originalne sireve, med, džemove, namaze, sokove, likere, sušeno začinsko bilje. Posetioci su mogli na licu mesta i da izaberu garderobu za svoje najmlađe sportaše, ali i Novosađanke sa istačnanim stilom, unikatan nakit izrađen od najrazličitijih metala.

Centralnom salom Eđšega razlivao se miris etarskih ulja i prirodne, ručno rađene kozmetike. U ponudi je bilo i različitih vrsta kaktusa, ali i suvog cveća, venčića, keramičkog posuđa i modli za kolače...


NS market je podržao ideju porodične radionice za dizajn i izradu unikatnih modli za kolače „Modla &Modla“ koji su na svom štandu prodavali medenjake oblikovane njihovim modlama, a novac donirali za kupovinu trajne proteze za nogu Nataši Gajdoš. Posetioci i izlagači donirali su 4.500 dinara, a za veće iznose upućeni su na namenski žiro račun za prikupljanje sredstava (160-5800100827500-51 Banka Intesa). Nataša je dvadesetogodišnjakinja na koju je u januaru 2018. godine, dok je vozila bicikl, naleteo automobil kojim je upravljao pijani vozač. Taj strašni događaj promenio je tok njenog života. Zadobila je višestruke povrede leve ruke i šake, prelom leve butne kosti i izgubila je levu nogu iznad kolena. Trenutno koristi privremenu protezu koje ne zadovoljava njene potrebe, a za trajnu joj je potrebno nešto više od 12 hiljada evra.U poslednjem satu manifestacije, atmosferu u dvorištu Eđšega razbuktao je nastup i ples atraktivne plesačice i žonglera s vatrom Haos animatora.


Posetioci i izlagači odlučili su da je štand Aniloo art bio najbolje predstavljen, pa su oni poneli titulu Naj štand 6. NS Marketa. Aniloo art izrađuje unikatne dekorativne predmete: venčiće, poklon korpa, slike, sušeno cveće i prvi put se na NS Marketu predstavio javnosti.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan