Održana manifestacija za veću bezbednost školaraca (FOTO)

Održana manifestacija za veću bezbednost školaraca (FOTO)

U organizaciji Fondacije "Bezbedna škola" na Trgu slobode održana je manifestacija "Razvoj kulture učenika u Bezbednoj školi". Svoje profesije predstavile su bezbednosne službe učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola kao i njihovim roditeljima. Podizanje nivoa bezbednosti u školama, edukacija mladih kao i upoznavanje sa gradskim službama bezbednosti ciljevi su ove manifestacije.

Svaka bezbednosna služba demonstrirala je svoju spremnost za očuvanje bezbednosti Novog Sada i izložila deo opreme koju su deca mogla da razgledaju i upoznaju se sa njom. U programu su učestvovali i kulturno-umetnička društva, orkestri i horovi.

Manifestaciji je prisustvovao i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković podsetivši da je prošle godine Grad Novi Sad prvi put obeležio Nedelju bezbednosti mladih.

- Grad će se uvek truditi da utiče na povećanje svesti o značaju preventivnog delovanja, kako bi se minimizirale šanse za svaki oblik ugrožavanja bezbednosti – rekao je Stojković.

Direktor Fondacije, Emil Redžepović napomenuo je da veliki broj dece, između ostalog, ne zna broj telefona Hitne pomoći (194), ili se dešava da ga u vanrednim slučajevima zamene za brojeve vatrogasaca (193) ili policije (192).

– Jučerašnja manifestacija na Trgu slobode, obuke, kao i projekti koji su započeli da se sprovode u gradu imaju za cilj da promovišu bezbednost u školama. Slični projekti već dugo uspešno funkcionišu u Sjedinjenim Američkim Državama, a u njima su aktivno učestvovali kao učenici predsednici Karter, Klinton, potpredsednik Bajden, kazao je on.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan