Održana manifestacija za veću bezbednost školaraca (FOTO)

Održana manifestacija za veću bezbednost školaraca (FOTO)

U organizaciji Fondacije "Bezbedna škola" na Trgu slobode održana je manifestacija "Razvoj kulture učenika u Bezbednoj školi". Svoje profesije predstavile su bezbednosne službe učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola kao i njihovim roditeljima. Podizanje nivoa bezbednosti u školama, edukacija mladih kao i upoznavanje sa gradskim službama bezbednosti ciljevi su ove manifestacije.

Svaka bezbednosna služba demonstrirala je svoju spremnost za očuvanje bezbednosti Novog Sada i izložila deo opreme koju su deca mogla da razgledaju i upoznaju se sa njom. U programu su učestvovali i kulturno-umetnička društva, orkestri i horovi.

Manifestaciji je prisustvovao i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković podsetivši da je prošle godine Grad Novi Sad prvi put obeležio Nedelju bezbednosti mladih.

- Grad će se uvek truditi da utiče na povećanje svesti o značaju preventivnog delovanja, kako bi se minimizirale šanse za svaki oblik ugrožavanja bezbednosti – rekao je Stojković.

Direktor Fondacije, Emil Redžepović napomenuo je da veliki broj dece, između ostalog, ne zna broj telefona Hitne pomoći (194), ili se dešava da ga u vanrednim slučajevima zamene za brojeve vatrogasaca (193) ili policije (192).

– Jučerašnja manifestacija na Trgu slobode, obuke, kao i projekti koji su započeli da se sprovode u gradu imaju za cilj da promovišu bezbednost u školama. Slični projekti već dugo uspešno funkcionišu u Sjedinjenim Američkim Državama, a u njima su aktivno učestvovali kao učenici predsednici Karter, Klinton, potpredsednik Bajden, kazao je on.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje JGSP "Novi Sad" isključenje vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište uhapšen diler zodijak jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe obeležavanje novosadske racije sahrane novi sad vlada srbije raspored sahrana novi sad isključenja struje novorođenčad betanija astrologija Elektrodistribucija Novi Sad bez struje izmena trase autobusa dnevni horoskop horoskop raspored sahrana i ispraćaja bez vode elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zdravlje korona virus