Održana promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu

Održana promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu

U prisustvu gradskih zvaničnika održana je promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu Srbije u Sokolskom društvu „Vojvodina“

Doniranim sredstvima u iznosu od oko 78 000 evra kupljene su takmičarske sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku u nacionalnim gimnastičkim centrima u Novom Sadu, Kostolcu i na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

- Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo „Vojvodina“, najstarije gimnastičko udruženje, a brojna sportska međunarodna takmičenja iz ove oblasti se organizuju u našem gradu. Donacija Vlade Japana od ogromnog je značaja za naše gimnastičare svih uzrasnih kategorija jer će doprineti unapređivanju uslova za svakodnevno treniranje, te omogućiti postizanje vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u sportskoj i ritmičkoj gimnastici- rekao je Vlastimir Mastilović, načelnik Gradske uprave za sport i omladinu.


Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da Pokrajinska vlada ulaže mnogo u gimanstički sport.

- Sokolsko društvo „Vojvodina“ je nosilac razvoja gimnastičkog sporta i ova donacija nam je od velike važnosti. U predolimpijskoj godini postoje naznake da ćemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to je naš gimnastičar Vlada Raković koji je postigao izuzetne rezultate - naglasio je Vladimir Batez.

Otpravnik poslova Ambasade Japana Tecuja Cubota izjavio je da se nada da će se prijateljski odnosi Srbije i Japana dalje razvijati i poželeo srpskim gimnastičarima uspešne treninge i da osvoje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan