Održana promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu

Održana promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu

U prisustvu gradskih zvaničnika održana je promocija donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu Srbije u Sokolskom društvu „Vojvodina“

Doniranim sredstvima u iznosu od oko 78 000 evra kupljene su takmičarske sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku u nacionalnim gimnastičkim centrima u Novom Sadu, Kostolcu i na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

- Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo „Vojvodina“, najstarije gimnastičko udruženje, a brojna sportska međunarodna takmičenja iz ove oblasti se organizuju u našem gradu. Donacija Vlade Japana od ogromnog je značaja za naše gimnastičare svih uzrasnih kategorija jer će doprineti unapređivanju uslova za svakodnevno treniranje, te omogućiti postizanje vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u sportskoj i ritmičkoj gimnastici- rekao je Vlastimir Mastilović, načelnik Gradske uprave za sport i omladinu.


Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da Pokrajinska vlada ulaže mnogo u gimanstički sport.

- Sokolsko društvo „Vojvodina“ je nosilac razvoja gimnastičkog sporta i ova donacija nam je od velike važnosti. U predolimpijskoj godini postoje naznake da ćemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to je naš gimnastičar Vlada Raković koji je postigao izuzetne rezultate - naglasio je Vladimir Batez.

Otpravnik poslova Ambasade Japana Tecuja Cubota izjavio je da se nada da će se prijateljski odnosi Srbije i Japana dalje razvijati i poželeo srpskim gimnastičarima uspešne treninge i da osvoje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop isključenje vode elektrovojvodina servisne informacije novi sad matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu novorođenčad betanija Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević štrajk poštara bez vode vremenska prognoza horoskopski znaci Nebojša Stefanović isključenja struje bebe raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad sahrane novi sad zodijak horoskop Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija