Održana redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Održana redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Sržan Kružević održao je šestu redovnu sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su razmatrani izveštaji ustanova, preduzeća i organizacija, članova Gradskog štaba.

Konstatovano je da je stanje u svim oblastima zaštite zadovoljavajuće i da se kontinuirano sprovode aktivnosti usklađivanja dokumentacije sa aktuelnim zakonima, procene stanja i pripreme službi za delovanje u vanrednim situacijama, kaže se u saopštenu sa sednice. 

Predstavnik Vatrogasne brigade Novi Sad izvestio je članove Gradskog štaba da je stanje zadovoljvajuće kada je reč o kapacitetima zaštite od požara i zahvalio Gradu Novom Sadu na kontinuiranoj podršci u vidu obezbeđivanja vozila i opreme za rad.

Kako je rečeno na sednici, zimska služba formirala je operativni štab, uvela prvi stepen dežurstva i izvršila smotru mehanizacije, te je konstatovano da je spremna za delovanje. Prema izveštaju predstavnika Hidrometerološkog zavoda, u narednom periodu ne očekuju se ekstremne vremenske prilike karakteristične za zimu, s obzirom na to da će temperature biti iznad nule.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan