Održana svečanost Saveza vojvođanskih Mađara povodom Dana Novog Sada

Održana svečanost Saveza vojvođanskih Mađara povodom Dana Novog Sada

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara već dvadeseti put upriličila je svečanost povodom Dana grada Novog Sada u Novosadskom pozorištu tokom koje su mladim umetnicima Andrei Nemet, Ivanović Viktoru i Lapoš Melodi uručene nagrade Novosadske mađarske izuzetnosti.

Programu, koji se prenosio onlajn i uživo na televiziji Panon, prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Po tradiciji, rođendan Novog Sada dočekujemo uoči 1. februara sa našim prijateljima i partnerima na raznim poljima kao što su očuvanje kulturnog identiteta svih zajednica u našem gradu, ali i borba za bolji standard. Drago mi je što smo se okupili u renoviranom i daleko lepšem Novosadskom pozorištu, i na ovaj način pokazujemo da imamo odličnu saradnju u svim važnim oblastima. Zajednički nam je cilj da obezbedimo veće plate i penzije, bolje škole, bolje puteve i uopšte, bolje uslove za život svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Zahvalni smo Savezu vojvođanskih Mađara što su predano radili na uspostavljanju najboljih odnosa Srbije i Mađarske, koja je najjači zastupnik srpskih interesa u Briselu – istakao je gradonačelnik Vučević i čestitao svim građanima 273. rođendan Novog Sada uz želju da prevaziđemo krizu izazvanu epidemijom i da se vrati publika u pozorišta onako kao što je to bilo ranije.

Predsednik SVM i predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u svečanim prilikama samo potvrđuju dobri odnosi koji se svakodnevno grade. On je naglasio je da je Novi Sad važan za vojvođanske Mađare i da oni žele da doprinesu njegovom ukupnom kapacitetu.

Anamarija Viček predsednica gradske organizacije SVM izrazila je zadovoljstvo što je svečanost upriličena i u vanrednim okolnostima i što je obezbeđen onlajn prenos za publiku. Ona se zahvalila gradonačelniku Milošu Vučeviću na punoj podršci koju on i Grad Novi Sad pružaju mađarskoj zajednici.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan