Održani Sokolski susreti "Dan gimnastike za sve"

Održani Sokolski susreti "Dan gimnastike za sve"

Na otvorenim terenima Sokolskog doma održana je manifestacija pod nazivom "Dan gimnastike za sve", koju Sokolsko društvo "Vojvodina" tradicionalno organizuje u saradnji sa Sokolskim savezom Srbije, a u kojoj je učestvovalo oko pet stotina dece.

-  Drago mi je što se ova manifestacija tradicionalno održava u Novom Sadu i što je naš grad domaćin velikom broju učesnika od onih najmlađih, do odraslih gimnastičara, koji u vežbanje ulažu veliki trud i entuzijazam. Oni nastavljaju da neguju tradiciju Sokolstva i gimnastike u Novom Sadu, tako da je vidljiv veliki uticaj na generacije koje dolaze – rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo učesnicima da se druže, poštuju i razvijaju fer - plej odnos.

"Gimnastika za sve" je specifična sportska disciplina koja pruža mogućnost gimnastičarkama i gimnastičarima različite dobi i različitih sposobnosti da se iskažu kroz pokret. Pravo učešća imala su sva sokolska društva učlanjena u Savez Soko Srbije i svi gimnastički klubovi i društva učlanjeni u Gimnastički savez Srbije. Takmičenje je kolektivnog karaktera, a grupe su ženske, muške ili mešovite i formiraju se prema uzrastu i broju učesnika. U okviru manifestacije, prezentovane su i Sokolske odore, odnosno svečana odela izrađena po uzoru na ona pre Drugog svetskog rata.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan