Održano gradsko vatrogasno takmičenje u Kisaču

Održano gradsko vatrogasno takmičenje u Kisaču

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je smorti i otvaranju Redovnog gradskog vatrogasnog takmičenja kao i sedmog "Memorijala Radivoj Savin – Rada" u Kisaču, u organizaciji Vatrogasnog saveza grada Novog Sada.

Prilikom otvaranja manifestacije član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković podsetio je prisutne na značaj dobrovoljnog vatrogasnog društava čiji članovi odvajaju deo svog slobodnog vremena da bi dali doprinos zajednici.

- Pripala mi je posebna čast da otvorim Redovno gradsko vatrogasno takmičenje kao i sedmi "Memorijal Radivoj Savin – Rada“. Prateći svaku vanrednu situaciju u gradu znam koliki je vaš doprinos tada, pogotovo dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kisača, Petrovaradina, Begeča i Kaća, koji redovno pomažu svojim sugrađanima i našem gradu. Smatram da vatrogastvo treba afirmisati i promovisati među građanima, a posebno među decom, i drago mi je da je danas veliki broj naših najmlađih sugrađana ovde. Cilj današnjeg takmičenja dobrovoljnih vatrogasaca je demonstracija znanja i veština, ali i stručno usavršavanje i jačanje sportskog i takmičarskog duha. Želim vam da pokažete ono najbolje što ste naučili, a Grad će kao i do sada nastaviti da vas pomaže kako biste unapredili svoj rad – rekao je Vladimir Stojković.

Na fudbalskom stadionu u Kisaču takmičilo se oko 200 učesnika u četiri kategorije i to: vatrogasni podmladak (od 6 do 11 godina) , juniori (od 12 do 16 godina) , seniori "A“ klase (16 i više godina) i seniori "B“ klase (30 i više godina).

Oni su tokom manifestacije demonstrirali svoje znanje i veštine u izvođenju vatrogasnih dispiclina i drugih zadataka koje im je organizator postavio kao "iznenađenje“. Najspretnijim učesnicima dodeljena su priznanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani jkp lisje novosadsko porodilište bebe bez vode raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja bez struje Miloš Vučević almaško groblje radosne vesti porodilište telep dunav betanija novorođenčad servisne informacije isključenja struje havarija na vodovodu sahrane servisne informacije novi sad matična knjiga rođenih horoskopski znaci gradsko groblje gradonačelnik Miloš Vučević horoskop EPS elektrovojvodina RHMZ jkp novosadska toplana