Ogorčeni zbog povećanja školarina: Studenti protestuju ispred Filozofskog fakulteta

Ogorčeni zbog povećanja školarina: Studenti protestuju ispred Filozofskog fakulteta

Pogođeni odlukom uprave Filozofskog fakulteta u Novom Sadu kojom se zahteva da studenti koji produžavaju master ili osnovne studije moraju da plate punu cenu školarine, studenti organizuju veliki protest koji je zakazan za utorak, 17. novembar u 12 sati ispred zgrade fakulteta.

Odluka donešena 12. oktobra podrazumeva da studenti za produžavanje master i osnovnih studija moraju da plate punih 65.000, odnosno 96.000 dinara, umesto 9.000 dinara, što je bila dosadašnja cena. Iz Studentskog fronta, koji organizuje ovaj protest, poručuju da se ovde radi o pljački studenata i da su do sada na adresu uprave podnešene brojne molbe, žalbe, kao i to da se sa predstavnicima fakulteta na ovu temu bezuspešno razgovaralo.

- Produžetak studija ne podrazumeva nikakva predavanja niti vežbe, nikakva finansijska dodatna sredstva nisu neophodna za ovu grupu studenata. Dakle, reč je o najobičnijoj pljački. Iako je samo deo studenata direktno ugrožen, ova odluka se tiče svih nas, jer se već sledeće godine možemo naći u istoj situaciji - poručeno je u pozivu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija istraživanje Spens servisne informacije novi sad horoskopski znaci horoskop elektrovojvodina bez vode Elektrodistribucija Novi Sad betanija prognoza vremena jkp novosadska toplana novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje Isključenje struje bez struje novi sad bebe novorođenčad novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu zdravlje vojvodina ns seme tajne horoskopa novosadska policija