Ogorčeni zbog povećanja školarina: Studenti protestuju ispred Filozofskog fakulteta

Ogorčeni zbog povećanja školarina: Studenti protestuju ispred Filozofskog fakulteta

Pogođeni odlukom uprave Filozofskog fakulteta u Novom Sadu kojom se zahteva da studenti koji produžavaju master ili osnovne studije moraju da plate punu cenu školarine, studenti organizuju veliki protest koji je zakazan za utorak, 17. novembar u 12 sati ispred zgrade fakulteta.

Odluka donešena 12. oktobra podrazumeva da studenti za produžavanje master i osnovnih studija moraju da plate punih 65.000, odnosno 96.000 dinara, umesto 9.000 dinara, što je bila dosadašnja cena. Iz Studentskog fronta, koji organizuje ovaj protest, poručuju da se ovde radi o pljački studenata i da su do sada na adresu uprave podnešene brojne molbe, žalbe, kao i to da se sa predstavnicima fakulteta na ovu temu bezuspešno razgovaralo.

- Produžetak studija ne podrazumeva nikakva predavanja niti vežbe, nikakva finansijska dodatna sredstva nisu neophodna za ovu grupu studenata. Dakle, reč je o najobičnijoj pljački. Iako je samo deo studenata direktno ugrožen, ova odluka se tiče svih nas, jer se već sledeće godine možemo naći u istoj situaciji - poručeno je u pozivu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Rumenka novosađani bebe vremenska prognoza Srbija exit festival klinika za ginekologiju i akušerstvo exit 2018 elektrovojvodina exit festival novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište novorođenčad Exit novosadska policija horoskop Vreme u Novom Sadu Isključenje struje betanija horoskopski znaci isključenja struje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode Petrovaradin istraživanje novi sad petrovaradinska tvrđava servisne informacije novi sad bez struje