OK Vojvodina predstavila novi stručni štab

OK Vojvodina predstavila novi stručni štab

Povodom promena, koje su se desile u prethodnih nekoliko dana, Odbojkaški klub Vojvodina organizovao je u ponedeljak 17. decembra konferenciju za novinare, na kojoj je predstavio nove članove stručnog štaba.

Dosadašnjem asistentu Siniši Gavrančiću dato je poverenje na mestu šefa stručnog štaba, dok je ulogu pomoćnog trenera preuzeo Đorđe Đurić. Novi kondicioni trener je Aleksandar Jovančević.

Prvi se predstavnicima medija obratio sportski direktor Slobodan Boškan.

- Dan posle utakmice sa Crvenom zvezdom imali smo vanrednu sednicu Upravnog odbora i doneli odluku da moramo nešto promeniti. Rezultat toga je novi stručni štab. Kažem novi, mada sve ove ljude dobro poznajete. Siniša Gavrančić nekoliko godina unazad bio je pomoćni trener, a odradio je i pripreme sa prvim timom. Đorđe Đurić je trenirao juniore do sada, dok je kao igrač ostvario vrhunske rezultate. Aleksandar Jovančević isto je proslavljeni sportista. S njima nastavljamo ovu sezonu, u kojom nam predstoje važne utakmice – rekao je Boškan.

On se u ime kluba zahvalio Dušku Nikoliću na svemu što je uradio.

- Cenim ga kao čoveka i trenera, ali ima i ovakvih situacija, kada se neko nađe u posebnom ambijentu i trenutku. Naša situacija bila je takva da Nikolić nije imao prilike da upozna tim, bio je u reprezentaciji, te je propustio pripreme, odmah su krenule utakmice, obaveze, pa je sve rađeno u hodu. Mislim da smo na evropskoj sceni dobro igrali, malo nam je falilo i sportske sreće. Sa Nemcima smo prikazali odlično izdanje. Jednostavno, takav je bio splet okolnosti, a utakmica sa Zvezdom je bila presudna. Nekada morate uraditi i ono što nije prijatno i to je tako u profesionalnom sportu – kazao je Boškan.


Siniša Gavrančić je na mestu šefa stručnog štaba startovao pobedom od 3:0 na neugodnom gostovanju u Novom Pazaru.

- Najpre želim da se zahvalim ljudima iz kluba što su mi ukazali poverenje i pružili šansu. Svestan sam odgovornosti i ambicija Vojvodine, kao i veličine kluba. Ono što je za mene kao trenera najbitnije jeste individualni napredak igrača, ali i to kako ćemo izgledati kao ekipa i kakve ćemo rezultate postizati. Igrače dobro poznajem i verujem da će to biti dobro na kraju. Svih ovih godina trudio sam se da učim, od svakog sam uzimao ponešto, pa tako i od Nikolića kojem sam zahvalan na saradnji. Naravno, neke stvari ću raditi malo drugačije, onako kako ja to vidim, kako sam ispitivao, gledao kako to rade vrhunski treneri u inostranstvu i, naravno,  kako mislim da treba – istakao je Gavrančić.

Đorđe Đurić je sa juniorskom ekipom Vojvodine prošle sezone ubedljivo osvojio šampionsku titulu, a mlade igrače prvog tima dobro poznaje.

- Drago mi je što sam ovde, došao sam da pomognem i da dam sve od sebe. Verujem da imamo potencijal da napravimo ono što klub zaslužuje – poručio je Đurić.

Aleksandar Jovančević starijim generacijima poznat je kao vrsni rvač, reprezentativac i osvajač mnogih medalja. Godinama unazad profilisao se za kondicionu i fizičku pripremu vrhunskih sportista i ekipa.

- Kroz čitavu karijeru uvek sam se vezivao prvo za ljude, pa tek onda za ekipe i rezultate. Ovaj klub vodi nekolicina ljudi koje poznajem i cenim, rekli su mi da sam potreban, tako da nisam mogao odbiti ponudu. Tu sam da pomognem, da pokušamo zajedno da stignemo do cilja. Volim izazove, to je nešto što me najviše greje, a trudiću se da dam svoj doprinos što je više moguće – zaključio je Jovančević.

Izvor: OK Vojvodina

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan