Oko hiljadu Novosađana bez krova nad glavom

Oko hiljadu Novosađana bez krova nad glavom

Dolazak hladnih dana, najviše pogađa one koji nemaju krov nad glavom. Prema nezvaničnim podacima, u Novom Sadu ima oko hiljadu beskućnika.

U narednih nekoliko meseci onim najugroženijim, obezbeđen je topao krevet i hrana od 19 sati do 7 ujutru, u montažnim objektima u Zmaj Ognjenog Vuka i Temerinskoj ulici, a boravak preko dana omogućen je u svratištu na Bulevaru kralja Petra Prvog.

- Tamo mogu da dobiju uslugu tuširanja, kupanja održavanja lične higijene, promene garderobu, dobiju topli obrok i provedu struktuirano slobodno vreme. U okviru Centra za socijalni rad pružaju im se usluge iz oblasti socijalne zaštite kao i svim ostalim građanima. Procenjuju se njihove potrebe, mogu da ostvare pravo na novčanu socijalnu pomoć, dobijaju jednokratne pomoći – kaže Katarina Stolić iz Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

U Centru za socijalni rad kažu da broj beskućnika stagnira iz godine u godinu, i da kapaciteta ima. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, za život pod vedrim nebom ne postoji pravilo. Svoj dom u tim objektima pronalaze kako stariji tako i mladi ljudi, prenosi RTV. 

- Svi su ti ljudi nekada nešto imali ali prosto neki splet životnih okolnosti i neke pogrešne životne odluke su dovele do toga da su ostali bez igde ikoga, da ih se porodica odrekla, da nemaju primanja da nemaju imovine da nemaju apsolutno nikoga ko bi im pomogao – kaže Katarina Stolić.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan