Okončana odbrana od leda na vodotocima u Vojvodini

Okončana odbrana od leda na vodotocima u Vojvodini

Kako saopštavaju "Vode Vojvodine", redovna odbrana od zagušenja ledom ukinuta je jutros i na poslednjoj deonici – 112,5 kilometara reke Tise u gornjem toku, od državne granice do Bečeja. Nakon 30 dana, odbrana od leda više se ne sprovodi ni na jednom vojvođanskom vodotoku.

Iz "Voda Vojvodine" podsećaju da je pojavom niskih temperatura vazduha krajem prošle i početkom ove godine formiran ledeni pokrivač na svim rekama pod upravom ovog javnog preduzeća.

Mere redovne odbrane od poplava uvedene su počev od 9. januara ove godine na ukupno 575 kilometara rečnog toka Dunava, Save, Tise, banatskih vodotoka i na objektima Hidrosistema DTD.

U više navrata, na reci Dunav gde je bila na pojedinim deonicama uvedena i vanredna odbrana od zagušenja ledom, stvarali su se ledeni čepovi na nekoliko lokaliteta.


U daljskoj krivini, u zoni od zajedničkog interesa, stvorena je polovinom januara ledena barijera od oko 15 kilometara, sa kojom su se dva mađarska ledolomca borila šest dana.

Nedugo po probijanju barijere kod daljske krivine, formiran je i ledostaj nizvodno od Novog Sada, za koji je angažovan drugi par mađarskih ledolomaca. Za uspostavljanje i održavanje ledohoda kod Novog Sada bio je angažovan potiskivač "Sloga".

Ovo je bila jedna od najvećih odbrana od leda u poslednjih 50 godina, kaže se na kraju saopštenja "Voda Vojvodine". 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

KCV Aleksandar Vučić bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode sahrane novi sad jkp novosadska toplana Elektrodistribucija Novi Sad 27. novosadski maraton RHMZ novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje novorođenčad bez vode servisne informacije novi sad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije matičar novi sad bez struje novosađani izmena režima saobraćaja vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina betanija novosadska policija