Okončanje štrajka u Katastru još uvek nije na vidiku

Okončanje štrajka u Katastru još uvek nije na vidiku

Posle prvomajskih praznika najavljen sastanak sindikalnih predstavnika RGZ-a sa ministrom rada

Trenurno se ne nazire kraj štrajka službe Katastra u Republičkom geodetskom zavodu, ali se očekuje da će posle razgovora sindikalnih vođa RGZ-a i ministra Zorana Đorđevića, koga je Vlada odredila za pregovarača, situacija biti nešto jasnija, piše "Danas". 

Sastanak je zakazan za prvi radni dan posle praznika, 3. maj, kada bi trebalo da bude reči o zahtevima koji su u ranijim pregovorima prihvaćeni ali ih, tvrde sindikalci, rukovodstvo RGZ-a nije ispunilo, navodi taj beogradski list. 

– Nemamo procenu koliko će trajati štrajk, lopta je sada u dvorištu Vlade, sa njima pregovaramo, ali mislim i da će za njih pozicija sada biti teža nego što je izgledalo. Nezadovoljstvo zaposlenih raste i već imamo najave da mnogi ljudi žele da se priključe štrajku. Njih je isprovociralo to što je rukovodstvo, dan pred uskršnje praznike i usred štrajka, ispremeštalo oko 30 načelnika iz jednog u drugi katastar, neke i na lokacije koje su više od 50 kilometara udaljene, što nije zakonito – kaže za "Danas" Dijana Konstantinović iz Samostalnog sindikata RGZ-a i dodaje da zaposleni samo ako su jedinstveni, mogu da očekuju da ih država i poslovodstvo shvate ozbiljno.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • lanmi

  pre 1355 dana i 20 sati

  Najobicnija korupcionaska muljacina građevinske mafije.Vestacko pravljenje manjka stanova dok ih povlasćeni po prenaduvanim cenama ne prodaju

  Oceni komentar:
  0
  0