Okružni zatvor i Vatrogasna brigada dobili nova vozila (FOTO)

Okružni zatvor i Vatrogasna brigada dobili nova vozila (FOTO)

Uručeni ključeva dva putnička vozila koja je ''Železara Smederevo d. O. O'' dala Gradu Novom Sadu na korišćenje, a Grad je ta vozila predao Vatrogasnoj brigadi i Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Kako je rekao predstavnik ''Železare Smederevo'' Peter Kamaraš, Vojvodina mu je veoma bliska, jer ima veoma sličan sastav stanovništva kao Košice odakle on potiče, a gde žive i Srbi preko 900 godina.

- Zadovoljan sam što će automobili biti iskorišćeni za unapređenje rada važnih službi. Prvi put sam posetio Novi Sad pre četiri godine, i primećujem vidljiv razvoj grada u tom periodu, pa sam želeo makar na simboličan način da doprinesem tom razvoju – naglasio je Kamaraš.

 

Sekretar Vatrogasnog saveza Novog Sada Ljubica Krnjajić rekla je da će automobil biti korišćen prilikom edukacije omladine po školama.

- Ova donacija nas obavezuje na još intenzivniji rad na širenju protivpožarne kulture građana, kako bi bilo što manje požara, i kako bi se građani što lakše u njima snašli. Na taj način pomažemo i profesionalnim vatrogascima da imaju manje posla – izjavila je Ljubica Krnjajić.

Upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu Zoran Jovanović zahvalio se na donaciji naglsivši da je zahvaljujući gradonačelniku obnovljen kompletan vozni park civilnih vozila zatvora, kao i da Grad Novi Sad daje punu podršku toj ustanovi iako nije u njegovoj direktnoj ingerenciji.

- Zahvaljujem se direktoru ''HPK Menadžmenta'' Peteru Kamarašu koji upravlja ''Železarom Smederevo'' na ustupanju dva automobila marke ''Pežo 407'' i ''Fiat Grand Punto'', vrednosti oko milion i po dinara, Gradu Novom Sadu. Mi smo ih namenili onima kojima je to najneophodnije i nadam se da će biti korišćena na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo imati još kvalitetniju saradnju u oblasti poljoprivrede, obezbeđivanjem podrške iz Slovačke vezano za nove embrione u oblasti stočarstva odnosno govedarstva, za srednje poljoprivredne škole i farme – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je prisuStvovao svečanom uručenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan