Okružni zatvor i Vatrogasna brigada dobili nova vozila (FOTO)

Okružni zatvor i Vatrogasna brigada dobili nova vozila (FOTO)

Uručeni ključeva dva putnička vozila koja je ''Železara Smederevo d. O. O'' dala Gradu Novom Sadu na korišćenje, a Grad je ta vozila predao Vatrogasnoj brigadi i Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Kako je rekao predstavnik ''Železare Smederevo'' Peter Kamaraš, Vojvodina mu je veoma bliska, jer ima veoma sličan sastav stanovništva kao Košice odakle on potiče, a gde žive i Srbi preko 900 godina.

- Zadovoljan sam što će automobili biti iskorišćeni za unapređenje rada važnih službi. Prvi put sam posetio Novi Sad pre četiri godine, i primećujem vidljiv razvoj grada u tom periodu, pa sam želeo makar na simboličan način da doprinesem tom razvoju – naglasio je Kamaraš.

 

Sekretar Vatrogasnog saveza Novog Sada Ljubica Krnjajić rekla je da će automobil biti korišćen prilikom edukacije omladine po školama.

- Ova donacija nas obavezuje na još intenzivniji rad na širenju protivpožarne kulture građana, kako bi bilo što manje požara, i kako bi se građani što lakše u njima snašli. Na taj način pomažemo i profesionalnim vatrogascima da imaju manje posla – izjavila je Ljubica Krnjajić.

Upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu Zoran Jovanović zahvalio se na donaciji naglsivši da je zahvaljujući gradonačelniku obnovljen kompletan vozni park civilnih vozila zatvora, kao i da Grad Novi Sad daje punu podršku toj ustanovi iako nije u njegovoj direktnoj ingerenciji.

- Zahvaljujem se direktoru ''HPK Menadžmenta'' Peteru Kamarašu koji upravlja ''Železarom Smederevo'' na ustupanju dva automobila marke ''Pežo 407'' i ''Fiat Grand Punto'', vrednosti oko milion i po dinara, Gradu Novom Sadu. Mi smo ih namenili onima kojima je to najneophodnije i nadam se da će biti korišćena na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo imati još kvalitetniju saradnju u oblasti poljoprivrede, obezbeđivanjem podrške iz Slovačke vezano za nove embrione u oblasti stočarstva odnosno govedarstva, za srednje poljoprivredne škole i farme – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je prisuStvovao svečanom uručenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje bez vode dnevni horoskop Isključenje struje zodijak bebe raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod betanija elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište štrajk poštara sahrane novi sad horoskopski znaci raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad servisne informacije novi sad vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija horoskop novorođenčad Nebojša Stefanović jkp lisje isključenja struje