OKTOBARSKA NAGRADA: Među kandidatima Galerija Matice srpske, "Dnevnik", davaoci krvi...

OKTOBARSKA NAGRADA: Među kandidatima Galerija Matice srpske, "Dnevnik", davaoci krvi...

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2017. godinu.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada, članovi Komisije su utvrdili da je blagovremeno, a to je do 15. septembra 2017. godine, pristiglo deset predloga za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade.

Među predloženim kandidatima su: sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, Klub eminentnih davalaca krvi "Izvorni klub 100", redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dragan Munitlak, "Kaćke novine", Svetozar Pajić Dijak, direktor Folklornog udruženja "Veliko kolo" iz Veternika Milan Veselinović, Galerija Matice srpske, "Dnevnik", dirigent Tamara Adamov Petijević i direktor Šahovskog kluba "Jugović" dr Miroslav Kopanja.

OKTOBARSKA NAGRADA NOVOG SADA dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan