OKTOBARSKA NAGRADA: Među kandidatima Galerija Matice srpske, "Dnevnik", davaoci krvi...

OKTOBARSKA NAGRADA: Među kandidatima Galerija Matice srpske, "Dnevnik", davaoci krvi...

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2017. godinu.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada, članovi Komisije su utvrdili da je blagovremeno, a to je do 15. septembra 2017. godine, pristiglo deset predloga za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade.

Među predloženim kandidatima su: sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, Klub eminentnih davalaca krvi "Izvorni klub 100", redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dragan Munitlak, "Kaćke novine", Svetozar Pajić Dijak, direktor Folklornog udruženja "Veliko kolo" iz Veternika Milan Veselinović, Galerija Matice srpske, "Dnevnik", dirigent Tamara Adamov Petijević i direktor Šahovskog kluba "Jugović" dr Miroslav Kopanja.

OKTOBARSKA NAGRADA NOVOG SADA dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje vlada srbije elektrovojvodina dnevni horoskop novosadsko porodilište bez vode sahrane novi sad horoskop isključenja struje jkp lisje betanija servisne informacije novi sad novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija bebe uhapšen diler zdravlje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izmena trase autobusa korona virus zodijak raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" obeležavanje novosadske racije bez struje Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode astrologija raspored sahrana i ispraćaja