Ombudsman se oglasio povodom poslovanja Informatike

Ombudsman se oglasio povodom poslovanja Informatike

Prema podacima JKP Informatika 50 hiljada domaćinstava u Novom Sadu osigurano je putem računa tog preduzeća. Ipak, ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih tvrdi da "Informatika" nije ovlašćena da zaključuje ugovor o osiguranju u ime i za račun građana, niti da od njih naplaćuje premiju osiguranja.

Po službenoj dužnosti, a na sopstvenu inicijativu pokrajinska ombudsmanka istražila je slučaj objedinjene naplate osiguranja putem računa Informatike još krajem 2012. godine, o čemu je obavestila Gradsko veće. Međutim reakcija je izostala.

- Informatika nije imala ovlašćenja da naplaćuje premiju osiguranja. Činjenica je da je došlo do promene i da je to kao ponuda sada i građanin zaista sad može da se opredeli šta će da plaća, međutim to još uvek nije dovoljno garancija da građani neće biti dovedeni u zabludu - kaže pokrajinska ombudsmanka.

Aniko Muškinja Hajnrih kaže da je kancelarija ombudsmana I dalje pri stavu stava da Informatika nema nikakvo ovlašćenje čak ni da u svojim kovertama šalje bilo kakve reklame niti obaveštenja jer sve to može građane da dovede u zabludu i da on plati nešto i tako se obaveže iako to nije želeo.

Tvrdnje ombudsmanke da je naplata osiguranja putem računa Informatike protivzakonita, prema rečima Muškinje, potvrdila je i državna revizorska institucija.

Informatikа se oglasila saopštenjem u kom navodi da je pokretanje priče o osiguranju negativna politička kampanja i na taj način nanosi se šteta i preduzeću i Gradu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje memorijal velikana bebe vodovod sahrane novi sad novosadsko porodilište JKP Gradsko zelenilo lisje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza bez vode Spens Voša smanjen pritisak vode servisne informacije novi sad groblje almaško groblje havarija na vodovodu Elektrodistribucija Novi Sad betanija gradsko groblje vojvodina ns seme servisne informacije elektrovojvodina Daško i Mlađa odbojka OK Vojvodina isključenja struje bez struje