OPASNO PO ŽIVOT: Zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad–Subotica

OPASNO PO ŽIVOT: Zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad–Subotica

Zbog radova na kontaktnoj mreži na pruzi između Novog Sada i Subotice, vodovi su pod visokim naponom, pa iz Infrastrukture železnice Srbije upozoravaju građane da se ne približavaju gradilištu, jer je to i opasno po život i zabranjeno.

Iz Infrastrukture železnice navode da kroz vozne vodove kontaktne mreže iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25.000 volti i da bi se dogodila nesreća i doživeo strujni udar, nije neophodno da se dodirnu kablovi kantaktne mreže, već samo da se uđe u strujno kolo, koje može da bude udaljeno i po nekoliko metara od tih kablova.

Ovakvi slučajevi najčešće se završavaju tragično, sa teškim povredama ili smrtnim ishodom –   upozoravaju iz Infrastrukture železnice.

Oni podsećaju da je 7. aprila zbog izgradnje brze pruge obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice i da su radovi započeli demontažom voznih vodova i kablova kontaktne mreže na deonici Sajlovo-Zmajevo, a da su gradilišta obezbeđena i zaštićena.

Od četvrtka obustava železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice zbog izgradnje brze pruge


Ističu da će svakodnevno biti demontirano oko 3,5 km vodova kontaktne mreže, ali da će u skladu sa planom i dinamikom izvođenja radova, visoki strujni napon povremeno biti uključivan kroz kontaktnu mrežu na ovom delu pruge.

Pod visokim strujnim naponom su i delovi pruge u železničkim stanicama Novi Sad, Novi Sad ranžirna i Vrbas, na deonici Zmajevo–Vrbas, kao i na drugim delovima pruge između Novog Sada i Subotice, gde će se u narednom periodu izvoditi radovi na izgradnji brze pruge.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan