OPENS DAN: "Festival boja" 12. avgusta po drugi put na Štrandu

OPENS DAN: "Festival boja" 12. avgusta po drugi put na Štrandu

"Boje koje sada pršte možda mogu da utiču na to da se obrazovanje transformiše i uključi sve..."

Treći OPENS dan ove godine biće organizovan na Međunarodni dan mladih – 12. avgust. Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine svakog 12. avgusta, sa ciljem da se skrene pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

 – Istina jeste da je jako teško biti mlad danas u Srbiji. I ne samo danas. Teško jeste, jer dolaziš na već poređane figure i ti sad tu treba da se uklopiš i nađeš svoj prostor. Svoju boju. Efekat koji OPENS i omladinske organizacije imaju na omladinsku politku, treba da se prenese i na druge segmente društva i da mladi, nošeni energijom i uspesima koje su imali na polju omladinske politike, mogu možda malo više da utiču i na politiku zapošljavanja, ili na zdravstvenu ili ekonomsku politiku. Boje koje sada pršte možda mogu da utiču na to da se obrazovanje transformiše i uključi sve. Jednako. Sada TI, poruka je koju želimo pre svega da poručimo – objašnjava portparolka OPENS-a Ivana Miloradov.


Stoga iz OPENS-a na, kako kažu, mladalački način i uz holi boje, kao i prošle godine, skreću pažnju na ulogu mladih u društvu, a posebno kada je reč o transformaciji obrazovanja. Nevladine organizacije koje se bave transformacijom obrazovanja predstaviće se posetiocima od 16 časova i kroz praktičan rad pokazati na koji način oni svakodnevno transformišu obrazovanje, što je upravo tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, navode iz OPENS-a. 

Nakon toga, od 17 časova, počinje jednodnevni festival u kome će se svi posetioci, uz muziku, gađati i igrati specijalnim Holi bojama.

– Jedna od osnovnih ideja OPENSa jeste da Slavimo energiju mladih ljudi! Planiramo da pokažemo pozitivne primere među mladima, koristeći moderne medije i muziku. Mladi imaju glas, a mi ćemo pomoći da se taj glas jače čuje i prenese dalje – naglašava se u saopštenju.

 


Inače, didžej trojac Wet dreams, zadužen za muziku na festivalu, čini dobro poznata ekipa iz Novog Sada, а čine je Dachony, Fakir i Aleksandar Zec. Pokretač ovog projekta je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Do sada su uspešno organizovali masovne klupske, ali i žurke na otvorenom, na kojima se uz  deep i tech house zvuk đuskalo do ranih jutarnjih časova. Wet Dreams je poznat po odličnom provodu čiji su glavni sastojci dobra muzika, nasmejani ljudi i puno pozitivne energije i sa jedne i sa druge strane didžej pulta.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan