OPENS DAY 2016: Javno predstavljanje kandidature za Evropsku prestonicu mladih

OPENS DAY 2016: Javno predstavljanje kandidature za Evropsku prestonicu mladih

Projektni tim inicijative OPENS 2019, u toku procesa kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, realizuje 14. oktobra, u periodu od 12 do 19 časova, veliki javni događaj na Trgu Slobode pod nazivom OPENS DAY 2016.

Kako poručuju organizatori, OPENS DAY 2016 realizovali su sa ciljem da širu javnost – sa akcentom na mlade Novosađane i Novosađanke – informišu o procesu kandidature Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope, kao i da na atraktivan i zanimljiv način predstave svoju viziju Novog Sada 2019. godine – "ukoliko tada bude nosio titulu Omladinske prestonice Evrope". 

Na svečano otvaranje OPENS DAY-a, u 12 časova, pozvani su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin i načelnica Gradske uprave za sport i omladinu Ljubica Savić.

Ideja organizatora je da tog dana atraktivnim sadržajima privuku veliki broj građana Novog Sada na Trg Slobode. Celom dužinom i širinom pešačke zone nalaziće se zona "Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019", a kroz ograđenu zonu, svi zainteresovani građani, organizovane grupe studenata i srednjošlkolaca, moći će da prođu organizovanu turu u kojoj će moći da se upoznaju sa inicijativom OPENS.

Na događaju će biti prisutno preko 30 OPENS volontera, uz učešće 100 predstavnika omladinskih udruženja i udruženja za mlade sa teritorije Novog Sada, a očekivani broj posetilaca je preko 1500 u toku celog dana.

- Tokom OPENS DAY-a predstavićemo dosadašnji rad, približiti samu aplikaciju mladima, u OPENS bioskopu prikazivaćemo promotivne videe koji su nastali u procesu kandidature. Fun zona će biti ispunjena zanimljivim sadržajem u kom će glumci održavati predstave, a mladi će moći da se zabave na različite načine, učesnike ćemo nagraditi simboličnim OPENS poklonima. U OPENS kafeu mladi će imati priliku da se druže sa uspešnim novosadskim sportistima i olimpijcima. Spremamo još mnoštvo iznenađenja i pozivamo Vas da 14. oktobar rezervišete za OPENS DAY 2016 – poručuju organizatori ovog nesvakidašnjeg događaja u našem gradu.

OMLADINSKA PRESTONICA EVROPE (eng. European Youth Capital) titula je koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. Novi Sad je drugu godinu za redom grad koji je ušao u finale ovog izbora, a 16. novembra 2016. godine velike su šanse da ponese titulu Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje isključenje vode novosađani matičar novi sad bez struje jkp lisje elektrovojvodina Aleksandar Vučić jkp novosadska toplana bez vode servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad klinički centar vojvodine KCV servisne informacije promenada JGSP "Novi Sad" bebe šoping centar promenada novosadska policija Spens sahrane novi sad betanija novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija