OPENS DAY 2016: Javno predstavljanje kandidature za Evropsku prestonicu mladih

OPENS DAY 2016: Javno predstavljanje kandidature za Evropsku prestonicu mladih

Projektni tim inicijative OPENS 2019, u toku procesa kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, realizuje 14. oktobra, u periodu od 12 do 19 časova, veliki javni događaj na Trgu Slobode pod nazivom OPENS DAY 2016.

Kako poručuju organizatori, OPENS DAY 2016 realizovali su sa ciljem da širu javnost – sa akcentom na mlade Novosađane i Novosađanke – informišu o procesu kandidature Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope, kao i da na atraktivan i zanimljiv način predstave svoju viziju Novog Sada 2019. godine – "ukoliko tada bude nosio titulu Omladinske prestonice Evrope". 

Na svečano otvaranje OPENS DAY-a, u 12 časova, pozvani su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin i načelnica Gradske uprave za sport i omladinu Ljubica Savić.

Ideja organizatora je da tog dana atraktivnim sadržajima privuku veliki broj građana Novog Sada na Trg Slobode. Celom dužinom i širinom pešačke zone nalaziće se zona "Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019", a kroz ograđenu zonu, svi zainteresovani građani, organizovane grupe studenata i srednjošlkolaca, moći će da prođu organizovanu turu u kojoj će moći da se upoznaju sa inicijativom OPENS.

Na događaju će biti prisutno preko 30 OPENS volontera, uz učešće 100 predstavnika omladinskih udruženja i udruženja za mlade sa teritorije Novog Sada, a očekivani broj posetilaca je preko 1500 u toku celog dana.

- Tokom OPENS DAY-a predstavićemo dosadašnji rad, približiti samu aplikaciju mladima, u OPENS bioskopu prikazivaćemo promotivne videe koji su nastali u procesu kandidature. Fun zona će biti ispunjena zanimljivim sadržajem u kom će glumci održavati predstave, a mladi će moći da se zabave na različite načine, učesnike ćemo nagraditi simboličnim OPENS poklonima. U OPENS kafeu mladi će imati priliku da se druže sa uspešnim novosadskim sportistima i olimpijcima. Spremamo još mnoštvo iznenađenja i pozivamo Vas da 14. oktobar rezervišete za OPENS DAY 2016 – poručuju organizatori ovog nesvakidašnjeg događaja u našem gradu.

OMLADINSKA PRESTONICA EVROPE (eng. European Youth Capital) titula je koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. Novi Sad je drugu godinu za redom grad koji je ušao u finale ovog izbora, a 16. novembra 2016. godine velike su šanse da ponese titulu Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan