Operska pevačica: Pretresali su me u supermarketu samo zato što sam Romkinja

Operska pevačica: Pretresali su me u supermarketu samo zato što sam Romkinja

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević objavila je na Fejsbuku da su je u jednom supermarketu u Novom Sadu javno pretresali pod sumnjom da je nešto ukrala.

Ona je u video snimku navela da je u supermarket u blizini Železničke stanice ušla kako bi kupila indijski orah, ali pošto ga nije našla, krenula je prema izlazu kada se oglasio senzor.

Iako su u istom trenutku iz prodavnice zajedno s njom izlazile još dve osobe, osoblje je zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju. 

- Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade – ispričala je Tasić Knežević, a prenosi B92. 

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost. 

Nataša Tasić Knežević je sopran, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a 2012. godine OEBS ju je proglasio jednom od najistaknutijih Romkinja u svetu.

 

Kompanija Delez se izvinila operskoj pevačici iz Novog Sada:                                                      -Kompanija "Delez Srbija" se izvinjava i žali zbog situacije koja se dogodila operskoj pevačici Nataši Tasić Knežević i poručuje da veruje da će to ostati usamljeni primer neodgovarajuće reakcije pojedinca, kao i da se slične situacije neće dogoditi u budućnosti. Sa radnicima je započet proces interne kontrole postupanja prilikom oglašavanja senzora i ophođenja prema kupcima. Delez Srbija neguje vrednosti koje podstiču inkluziju i različitost i s tim u vezi još jednom želimo da izrazimo žaljenje zbog nastale situacije, odmah smo stupili ukontakt sa gospođom Tasić Knežević i još jednom joj lično uputili izvinjenje zbog nelagode koju je doživela – naveli su iz kompanije, a prenosi N 1.

Izvor: B92 i N1 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ana

  pre 749 dana i 2 sata

  Vrlo neprijatno - pre 20 god. u Maxiju (tada "C market") u Beogradjanki. Plava sam, na kasi me zaustavljaju jer su mi u najlon kesi pronašli flašu viskija. Svi gledaju u mene dok on idu da provere. Srećom, oni u ponudi nisu imali takav viski.
  Kasnije, u inostranstvu sam saznala da niko NE SME da zaustavi kupca, ako pre toga nisu videli ili snimili kradju.
  Posle toliko vremena, i danas se pitam - Šta bi bilo da je tada i Maxi u ponudi imao isti takav viski.

  Oceni komentar:
  3
  2