Opljačkali su vas u Grčkoj, platite taksu od čak 100 evra

Opljačkali su vas u Grčkoj, platite taksu od čak 100 evra

Tursiti koji imaju tu nesreću da ih opljačkaju na letovanju u Grčkoj, ukoliko žele policiji da prijave NN lopova, za to će morati da plate taksu od čak 100 evra! Toliko, naime, košta podnošenje krivične prijave protiv nepoznate osobe, kaže za "Blic" generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić.

To je, primećuje, još jedna otežavajuća okolnost zbog koje se neki turisti ipak odluče da se pomire sa činjenicom da su opljačkani.

Ako ipak ne želite da se na tome završi, prvi korak je odlazak u policiju, gde se prijavljuje ova neprijatna situacija. Bez toga ne može ni da počne potraga za počiniocima. To je, istovremeno, neophodno kako bi se eventualno od osiguranja nadoknadila šteta.

Ishodi su, kaže srpski konzul u Solunu, različiti: počinioci budu pronađeni a naši državljani obavešteni o pravima koja imaju kao oštećeni. U nekim slučajevima dolazi do nadoknade štete od osiguranja, a u značajnom broju slučajeva počinioci ne budu pronađeni pa naši turisti pretrpe materijalnu štetu.

- Treba imati u vidu da se ovakvi slučajevi ne mogu ni izbeći ni potpuno iskoreniti, a njihov broj raste sa zaoštravanjem ekonomske krize, koja je, pored ostalih posledica dovela i do smanjenja broja pripadnika grčke policije pa čak i zatvaranja pojedinih policijskih stanica u turističkim mestima – priča Pavić.

Pavić, međutim, ističe da je, bez obzira na neprijatnosti koje su pojedini srpski turisti ove godine doživeli na letovanju, Grčka i dalje sigurna destinacija za odmor srpskih državljana.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje sahrane novorođenčad servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija bez struje elektrovojvodina javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode jkp novosadska toplana betanija policija vremenska prognoza novi sad Futog raspored sahrana novi sad Petrovaradin gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište RHMZ štrand jkp lisje bebe novosađani servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod bez vode