Oporavak od korone može da bude ugodniji kod kuće, ali mnogo više košta

Oporavak od korone može da bude ugodniji kod kuće, ali mnogo više košta

Oporavak od korone može da bude dug i težak, a lečenje, ako je u kućnim uslovima, zahteva posebne uslove.

Dodatna komplikacija u svemu ovome je to što su lekovi i te kako skupi, a ako oporavak traje mesecima ili ako je zaraženo više članova porodice, onda je to već ozbiljan udar na kućni budžet, piše "Noizz".

Kako je na svom Tviter nalogu objavila Marinika Tepić, račun iz apoteke za lekove koji su potrebni tročlanoj porodici zaraženoj korona virusom iznosi 12.545 dinara. Na tom spisku su mahom vitamini, a kutijica jednog leka prelazi i 1.000 dinara.  

– Ovo je račun iz apoteke za tročlanu porodicu zaraženu koronom: 12.545 dinara! Gotovo 50 odsto minimalca. Sa četvrtim članom i preko 50 odsto. Za "besplatno lečenje" – napisala je Tepić u svojoj objavi.

Zbog ovoga računa danas se na internetu vodi ozbiljna debata. Neki govore da su oboleli još i dobro prošli, drugi kažu da nije bilo neophodno kupovati baš te lekove jer je "vitamin C uvek vitamin C", treći pišu da je vakcina besplatna, a četvrti pišu koliko su stotina evra potrošili na testove i preglede u privatnim ambulantama... 

Ok, jasno je da su lekovi skupi, ali je jasno i da na ovom spisku nije sve što je potrebno za koronu. Zna se i da su vitamini uvek bili "papreni" – navodi "Noizz" i zaključuje da je sreća ako ovakve račune gledamo na društvenim mrežama, a ne u svom "posedu".

Izvor: Noizz

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan