Opozicija: Postoje jaki finansijski interesi protiv promena na RTV-u

Opozicija: Postoje jaki finansijski interesi protiv promena na RTV-u

Predstavnici više opozicionih partija su na konferenciji za novinare ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) upozorili na to da Srpska napredna stranka utiče na izbor generalnog direktora te kuće.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je tom prilikom da će RTV i nakon konkursa za generalnog direktora, koji se završava ovog vikenda, ostati "produžena ruka" i "sekcija SNS".

– Izbor generalnog direktora zavisiće od toga koja će struja unutar SNS pobediti - da li ona koju predvodi aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević ili ona koju predvodi pokrajinski premijer Igor Mirović – naveo je Veselinović.

Podsetio je da su opozicione stranke ispred RTV bile i 7. marta, kada su predale zahteve u vezi sa transparentnim izborom novog generalnog direktora i profesionalnog izveštavanja.

Veselinović smatra i da neće doći do promena na RTV-u jer "postoje jaki finansijski interesi protiv promena", kao i da staus kvo odgovara i nezavisnim produkcijama koje su u proteklih sedam godina od RTV prihodovale više od 615 miliona dinara.

Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke ocenio je da je u sukobu Vučevića i Mirovića oko toga čiji će kandidat biti izabran za generalnog direktora RTV "najbolje da obojica izgube".

Od RTV-a je zatražio objavljivanje biografija svih kandidata za generalnog direktora RTV, izrazvši pri tom sumnju u to da imaju neophodne kvalitete i kvalifikacije.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Pokreta Srce i Stranke slobode i pravde.

Pročitajte ceo tekst na sajtu N1.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan